Mačevalački klub Vojvodina

ĆUK ZABLISTAO U POLJSKOJ

     Naime, u subotu 28. oktobra smo dobili lepe vesti iz Poljske. Naši takmičari, Veljko Ćuk i Mihaly Mero nastupili su na Svetskom kupu u Lesnu (Poljska) u disciplini floret, na kom je ukupno nastupilo 203 takmičara.
     Veljko je svoje takmičenje u grupnoj fazi odradio sa maksimalnim učinkom što ga je direktno plasirao u 128. Mero je nakon 2 pobede u kolu mačevao protiv Pallier Sebastiana, od koga je izgubio rezultatom 15:9, i time završio svoj nastup na ovom takmičenju.
     Veljko dalje nastavlja niz pobeda u kom je u borbi za 64 je bio bolji od Szemes Georga iz Mađarske pobedivši ga rezultatom 15:9. Sledeća borba protiv Španaca Breteau Ignacia se završila u Veljkovu korist sa rezultatom 15 na prema 10. Dalji niz pobeda ga je doveo do borbe sa Ediri Alexandrom od kog je u napetoj borbi, na samo korak od medalje, izgubio rezultatom 15:11.
     S obzirom na to da mu je ovo tek prva godina u juniorskoj konkurenciji, u nastavku ove sezone, kao i njegove dalje mačevalačke karijere očekujemo da će osvojiti veliki broj medalja. Nadamo se da je ovaj svetski kup odličan uvod za ovo što sledi!

Sportski pozdrav!

 

veljko uk_leszno.jpg