Mačevalački klub Vojvodina

Vojvodini čak pet zlata!

       Takmičari Mačevalačkog kluba „Vojvodina“ su osvojili čak pet titula juniorskih državnih prvaka, na juniorskom Prvenstvu Srbije, koje je održano proteklog vikenda u Novom Sadu. Tako je napravljen novi rekord kluba, kada je reč o najboljim juniorima Srbije. Time je još jednom potvrđen sjajan rad u klubu, a evo i konkretnijih podataka.
Prava zvezda ovog Prvenstva Srbije je postala naša Ana Sel. Nakon sjajnih međunarodnih rezultata i svojevrsnog zlatnog niza, ova takmičarka je na Prvenstvu Srbije uzela čak pet medalja. U individualnoj konkurenciji, Ana je uzela zlato u disciplini floret, pobedivši u finalu zlatnim tušem Teodoru Golić (MK „Omladinac“) sa 9:8, dok je u disciplinama sablja i mač osvojila srebro i bronzu. Istovremeno, u ekipnoj konkurenciji, ekipa „Vojvodine“ u disciplini ženski floret u sastavu – Ana Sel, Jelena Ćurčić, Olivera Stefanović, Sonja Stojanović – osvojila je naslov državnog prvaka, dok su u disciplini ženska sablja (isti sastav) – devojke osvojile srebrnu medalju. Kada je o ženskoj konkurenciji reč, treba pomenuti još i osvojenu bronzu Olivere Stefanović u disciplini ženski floret.
       Što se tiče muške konkurencije – i tu smo osvojili pregršt medalja. Naravno, prva zvezda kluba, Veljko Ćuk – drugi nosilac na predstojećem Prvenstvu Evrope u kadetskoj konkurenciji – suvereno je trijumfovao među srpskim juniorima, pobedivši u finalu, u zanimljivoj borbi Dinu Karavidina iz „Omladinca“ sa 15:13, dok je treće mesto osvojio naš Mihalj Mere. Takođe, Veljko je predvodio ekipu „Vojvodine“ u muškom floretu u sastavu – Veljko Ćuk, Mihalj Mere, Nikola Milivojev, Milan Ćurčić – do zlata i odbrane titule od prošle godine.
       I tu nije kraj: titulom juniorskog prvaka Srbije u disciplini sablja, po prvi put se u karijeri okitio Nikola Milivojev, te je u sjajnom maniru konačno potvrdio svoj kvalitet u juniorskoj konkurenciji. Istovremeno, Aleksa Jovanović i Mateja Ruski su u istoj disciplini osvojili bronze.
       Osvojena je još jedna medalja i to u disciplini muški mač, gde je naš reprezentativac Marko Dožaj posle velike borbe u polufinalu, osvojio bronzanu medalju.

 

 

Sel Ana.jpgMilivojev Nikola.jpgzenski floret.jpgCuk Veljko.jpgmuski floret.jpg