Mačevalački klub Vojvodina

Ana Sel ponovo zlatna!

Ukoliko ste mislili da je proteklog vikenda samo naš Veljko bio uspešan, varate se. Mačevalački klub “Vojvodina” je već navikao da se uspešno takmiči na više frontova, pa je tako bilo i proteklog vikenda. Osim fantastičnog Veljkovog uspeha u Haleu, imali smo uspeha i – ako se tako može reći – na domaćem terenu. Naime, istog vikenda su u organizaciji Mačevalačkog kluba “Crvena zvezda” u Beogradu održana dva turnira: “Memorijal Andrej Gardenjin” u mlađim starosnim uzrastima i “Trofej Crvene zvezde” u seniorskoj konkurenciji.
Iako nismo nastupili u kompletnom sastavu, imali smo uspeha na oba turnira. Ipak, najsjajnije odličje je svakako ono naše Ane Sel, koja je – iako junior – osvojila zlatnu medalju na pomenutom seniorskom turniru, u disciplini ženski mač. Valja podsetiti da je ovo još jedan Anin uspeh u nizu, budući da je u proteklih nekoliko vikenda osvojila naslov trostrukog prvaka Vojvodine, osvojila visoko 16 mesto na najmasovnijem juniorskom svetskom kupu u Bratislavi, a sada tom nizu dodala i najsjajnije odličje sa “Trofeja Crvene zvezde”.
Kada je reč o “Gardenjinu”, sestre Stefanović su bile uspešne i u ozbiljnoj međunarodnoj konkurenciji uspele da dođu do medalja. Starija Olivera je u konkurenciji pionirki A u disciplini floret, osvojila srebrnu medalju, dok je mlađa Sofija, u konkurenciji pionirki B u disciplini floret, osvojila bronzu.