Mačevalački klub Vojvodina

Romana ponovo prvak Balkana!

 

 

 

 

Nova sezona nije pošteno ni počela, a naš takmičarski kadar je već počeo sa ozbiljnim sportskim rezultatima. Izreka koja važi u srpskom mačevanju da nema Balkanijade bez Romane Caran dobila je prethodnog vikenda na validnosti. Naime, takmičarka Mačevalačkog kluba „Vojvodina“ Romana Caran ponovo je osvojila zlato na Balkanijadi u Varni, u Bugarskoj i tako odbranila titulu koju je prethodne godine osvojila na domaćem terenu, u Nišu. Kao i tada, pre godinu dana, i ovog puta su padale pred njenim mačem najbolje takmičarke evropske mačevalačke velesile Rumunije.
Romana je otvorila turnir svim pobedama u grupi i prvim mestom na table, posle grupne faze. U borbi za najboljih osam, pobedila je ubedljivo Anetu Angelovu iz Bugarske sa 15:6, a u borbi za polufinale Dilaru Unal iz Turske sa 15:9. Potom su na red došle Rumunke, velike zvezde evropskog mačevanja. U polufinalu je Romana, u uzbudljivom meču, nadvisila Amaliu Tataran sa 15:14, a u finalu trofejnu rumunsku takmičarku Raluku Sbirciu sa 15:12.
Ovim impresivnim nastupom, Romana je ponovo pokazala ko je glavni na Balkanu, kad je reč o disciplini – ženski mač. Čestitamo i želimo Romani istovetan nastavak sezone!