Mačevalački klub Vojvodina

Šest medalja na Prvenstvu Srbije za seniore!

Titula za ekipu u muškom floretu!

      Takmičari „Vojvodine“ su imali još jedan dobar nastup, kada je reč o domaćim turnirima. U Beogradu je proteklog vikenda održano Prvenstvo Srbije za seniore, a naši takmičari su, nakon tri titule u pionirskoj i četiri u kadetskoj i juniorskoj, sada zaokružili sezonu i sa jednom seniorskom titulom. Naime, muška ekipa u floretu, u sastavu Miljan Kovačević, Veljko Ćuk, Mihalji Mero i Dimitrije Bugarin (na slici) okitila se titulom seniorskog prvaka na suveren i ubedljiv način. U polufinalu je pobeđena ekipa „Crvene zvezde“ sa 45:29, a u finalu ekipa zrenjaninskog „Omladinca“ sa 45:37.
      Pored ove, osvojeno je još pet medalja. Ana Sel je sjajno mačevala u disciplini ženski mač, da bi na kraju, u samom finalu, za jedan tuš izgubila od koleginice iz juniorske reprezentacije Jane Grijak (MK „Silni“, Beograd) sa 14:15. Pre toga je pobedila iskusne seniorske reprezentativke Danijelu Ilić (MK „Crvena zvezda“) sa 15:10 i Smiljku Rodić (MK „Silni“) sa 15:12. Pored ove, Ana je uzela i bronzanu medalju u disciplini sablja, a nastupala je i u disciplini floret, gde je pre dve godine bila državni šampion, u kojoj je zauzela osmo mesto. U svakom slučaju, Ana je još jednom dokazala svoj izvanredan mačevalački talenat i pokazala da evropske ambicije u njenoj, juniorskoj konkurenciji nisu puki san. Uostalom, ona je participirala u osvajanju još dve srebrne medalje za klub. Naime, Ana je sudelovala, kao deo ekipe, u disciplini ženski floret (zajedno sa Jelenom Ćurčić i pionirskom šampionkom Oliverom Stefanović) – gde je osvojena srebrna medalja; i u disciplini ženski mač (zajedno sa Romanom Caran, Elenom Stojanović i Sonjom Stojanović) – gde je takođe osvojeno srebro.
      Na kraju, Veljko Ćuk – naš aktuelni kadetski i juniorski šampion države – osvojio je medalju i u seniorskoj konkurenciji i to bronzanu.
      Ovim je stavljena tačka na još jednu izvrsnu sezonu našeg kluba, ali ne i za reprezentativce među našim takmičarima, kojima su međunarodni nastupi ove sezone bili prioritet.