Mačevalački klub Vojvodina

Još jedan veličanstven "Trofej Novog Sada" se završio!

Da „Trofej Novog Sada“ u mačevanju, od regionalno prepoznatljivog turnira postaje evropski značajan turnir, potvrđuje i najnovije izdanje ovog međunarodnog turnira, koje je održano 7-og i 8-og maja u Novom Sadu, u organizaciji Mačevalačkog kluba „Vojvodina“. Ove godine, „Trofej...“ je postao jedan od sedam turnira na starom kontinentu koji se bodovao za EFC U-14 rang listu, u pinonirskoj konkurenciji, pa ne treba da čudi što je masovnost na našem turniru i ove godine bila velika. Pritom, Novi Sad kao grad postaje već prepoznatljivo mesto za najstariji olimpijski sport, jer je na upravo završenom Prvenstvu Evrope za juniore i kadete u mačevanju, postavljen novi rekord po brojnosti takmičara.
      Ovogodišnji „Trofej Novog Sada“ je takođe oborio neke rekorde. Učestvovali su takmičari iz 12 zemalja (Bugarska, Rumunija, Hrvatska, Makedonija, Grčka, Ukrajina, Slovačka, Mađarska, Finska, Turska, Slovenija i Srbija), u pionirskoj, kadetskoj, seniorskoj i veteranskoj konkurenciji. Impresije svih učesnika iz inostranstva su veoma lepe i sigurni smo da će, iz godine u godinu, „Trofej Novog Sada“ sve više napredovati i dogodine okupiti još više mačevalaca i mačevalačkih radnika.
      Iako Mačevalačkom klubu „Vojvodina“ ovom prilikom nastupi članova nisu bili prioritet, rezultati ni ovaj put nisu izostali. Kompletni rezultati se mogu preuzeti na sledećem linku: http://www.mss.org.rs/index.php/rezultati. Ovom prilikom čestitamo članovima kluba: Sofiji Stefanović, Romani Caran i Nikoli Milivojevu na osvajanju zlatnih medalja na ovom sve više prestižnom turniru.

 

TR. NS 2.JPGTR. NS 3.JPGTR. NS 1.JPGTR. NS 4.JPGTR. NS 5.jpg