Mačevalački klub Vojvodina

Niska uspeha Olivere Stefanović

 

Naša pionirska šampionka Olivera Stefanović je u poslednjih nekoliko nedelja napravila rezultate koji ozbiljno skreću pažnju na nju, kao takmičarku na koju vredi obratiti pažnju. Naime, niska Oliverinih uspeha ove sezone u disciplini floret započeta je u Zagrebu na tradicionalno veoma jakom „Rapir kupu“. U konkurenciji najboljih mladih takmičarki iz Italije, Austrije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske i Srbije, Olivera je zauzela treće mesto.
      Potom je na izuzetno jakom turniru u Mađarskoj „Fulop Mihaly“, u konkurenciji 37 takmičarki (odakle se regrutuju buduće mađarske šampionke), Olivera osvojila visoko treće mesto. Nakon izuzetno dobro odrađene grupe i prvog mesta „na tabli“, Olivera je više nego dominantno došla do polufinala, savladavši, u tri kruga direktnih eliminacija, svoje protivnice sa 15:3 (dva puta), odnosno 15:4. U polufinalu je izgubila sa 10:15 i tako osvojila bronzanu medalju.
      Na kraju, na još jednom izuzetno jakom mađarskom turniru „Esztergom“, u veoma ozbiljnoj konkurenciji Olivera je pružila još bolju partiju. Nakon dobro odrađene grupne faze, padale su opet više nego ubedljivo redom protivnice u direktnim eliminacijama (15:2, 15:7, 15:7, 15:6). Na kraju, u finalu u kome je čitava sala navijala za mađarsku predstavnicu, Olivera je izgubila sa 11:15 i tako osvojila srebrnu medalju.
      Da su rezultati na ovim prestižnim turnirima veoma simptomatični, najbolje potvrđuje poslednji Oliverin uspeh. Na tradicionalnom „Uskršnjem turniru“ u Zrenjaninu, Olivera je u svojoj konkurenciji ubedljivo osvojila zlatnu medalju i tako samo potvrdila svoju fantastičnu formu. Čestitamo Olivera!