Mačevalački klub Vojvodina

Vojvodina silna na Prvenstvu Srbije: čak 17 medalja za Vošu!

Vojvodina silna na Prvenstvu Srbije: čak 17 medalja za Vošu!
Veljko Ćuk osvojio čak tri zlata, zlatna i Ana Sel

Za vikend je u OŠ “Prva vojvođanska brigada” u Novom Sadu održano Prvenstvo Srbije u mačevanju za kadete i juniore. Nastup podmlatka Mačevalačkog kluba “Vojvodina” je bio impresivan. Osvojeno je čak 16 medalja: 4 zlata, 4 srebra i 8 bronzi. Naročito treba istaći sjajan nastup Veljka Ćuka, koji je osvojio naslove prvaka države i u kadetskoj i u juniorskoj konkurenciji, a tim uspesima je pridružio i ubedljiv trijumf juniorske ekipe “Vojvodine” u disciplini floret. Takođe treba pomenuti sjajan nastup naše najbolje juniorke Ane Sel i njeno osvajanje državnog prvenstva u disciplini mač, uz srebro u disciplini floret. No, krenimo redom.


U disciplini floret juniori, viđena je potpuna dominacije mačevalaca “Vojvodine”. Iako je prethodno osvojio zlato u kadetskoj konkurenciji, Veljko Ćuk je ponovio izvrsno mačevanje i u juniorskoj starosnoj grupi, što se može reći i za njegove kolege iz ekipe, naročito za Mihalja Merea i Dimitrija Bugarina. Na kraju, viđeno je klupsko finale u kome su se sastali Veljko Ćuk i Mihalj Mere. Veljko je bio bolji pobedivši sa 15:5, dok je Dimitrije Bugarin zauzeo peto mesto. Dominacija u ovoj disciplini je najbolje došla do izražaja u ekipnoj konkurenciji, gde je “Voša” (u sastavu: Ćuk, Mere, Bugarin, Ćurčić) u finalu nadvisila rivale iz beogradske “Crvene zvezde” sa 45:28.
U disciplini mač-juniorke, Ana Sel je ostvarila sjajan rezultat osvojivši zlato. Ona je u izuzetnom finalu pobedila dugogodišnju rivalku iz beogradskog “Silnog” Jovanu Živanović sa 15:14, a prethodno je, zagrevajući se sa svoju bazičnu disciplinu, u disciplini floret-juniorke osvojila srebrnu medalju, posle još jedne napete borbe, izgubivši u finalu od Anđele Kostič (MK Crvena zvezda) sa 14:15. Tako je malo nedostajalo da Ana objedini titule u dva oružja. U disciplini sablja srebro je uzeo Nikola Milivojev, a u istoj disciplini “Voša” je uzela i dve bronze – Andrej Skala i Aleksa Jovanović. U ekipnoj konkurenciji, ekipa “Vojvodine” (u sastavu: Ćurčić, Milivojev, Skala) u disciplini muška sablja osvojila je srebro, dok su devojke u disciplini ženski floret (u sastavu: Stefanović, Ćurčić, Varga, Lončar) osvojile bronzu. Bronzu je osvojio i Marko Dožaj, izgubivši u napetom polufinalu od Danila Četića (MK Crvena zvezda) sa 14:15. Bronzu je osvojila i muška mač ekipa (u sastavu: Dožaj, Milivojev, Skala).


U kadetskoj konkurenciji, već smo rekli, u disciplini floret titulu je uzeo Veljko Ćuk, a koliko je bio dominantan svedoči i rezultat u finalu protiv Vladimira Peleksića (MK Crvena zvezda): 15:4. U ženskoj konkurenciji, sjajan rezultat je ostvarila Sonja Stojanović, koja je, iako još pionir, osvojila bronzanu medalju. Valja istaći da je slabiji nastup u kadetskoj konkurenciji, naša najbolja pionirka Olivera Stefanović pokušala da nadoknadi u juniorskoj. Ona je bila prva na tabli posle grupne faze, ali je na kraju zauzela peto mesto, kao i Lena Lončar u kadetskoj konkurenciji. U disciplini mač, Marko Dožaj je osvojio bronzu – podsećamo da je isto učinio i u konkurenciji juniora. U disciplini sablja, Nikola Milivojev je uzeo bronzu (zanimljivo je da će kasnije u starijoj starosnoj grupi osvojiti srebro), kao i Aleksa Jovanović.        

 

floret-kadeti.jpgmac_juniori.jpgfloret-juniori_ekipa.jpgsablja_juniori.jpgfloret_juniorke.jpgmac_kadeti.jpgsablja-kadeti.jpgmac_juniorke.jpgfloret_juniori.jpgfloret-kadetkinje.jpg