Mačevalački klub Vojvodina

Impresivan nastup Mačevalačkog kluba “Vojvodina”

 Odavno neki klub nije toliko dominirao na nekom domaćem turniru, kao što je to bio slučaj prethodnog vikenda, kada je reč o nastupu takmičara „Vojvodine“ na međunarodnom turniru „Memorijal Andreja Gardenjina“, u organizaciji Mačevalačkog kluba „Crvena zvezda“ iz Beograda.
      Naime, na ovom veoma jakom međunarodnom turniru, „Vošini“ takmičari su zabeležili zaista fantastične nastupe. Prvo je u subotu održan pionirski turnir, na kome su naši najmlađi mačevaoci uzeli pregršt medalja, a najviše zlatnih. U disciplini floret B za devojčice, „Vojvodina“ je imala svoje finale, u kome je zlatnu medalju uzela Sonja Stojanović, a srebrnu Sofija Stefanović. U muškoj konkurenciji, zlato je takođe pripalo „Vojvodini“ – najbolji je bio naš Jovan Milivojev. U starijoj konkurenciji – floret A, opet zlato, koje je uzela Olivera Stefanović, dok je bronzu – pridodavši je zlatu iz svog starosnog uzrasta – osvojila Sonja Stojanović. U muškoj konkurenciji, osvojene su dve bronze – od strane Mateje Ruskog i Mateja Prćića.
      Narednog dana, održan je turnir u seniorskoj konkurenciji, na kome su ponovo najubedljiviji bili naši takmičari. U disciplini ženski mač – zlatni ovosezonski niz je nastavila Romana Caran, koja ove sezone ne zna za poraz. Ovog puta, u finalu je savladala koleginicu iz reprezentacije Aleksandru Jevremović (MK „Crvena zvezda“) sa 15:14. U disciplini muški floret – „Vojvodina“ je ponovo zabeležila svoje finale u kome su se sastali Miljan Kovačević i Mihalj Mere. Naša ovosezonska pojačanja su pokazala zbog čega su dovedeni u „Vojvodinu“ i pružili partiju za mačevalačke sladokusce. Na kraju je zasluženo trijumfovao mlađi – Mihalj Mere, koji je na ovaj način potvrdio sjajnu formu u sezoni u kojoj ga očekuje nastup na Prvenstvu Evrope u Novom Sadu. Takođe, Ana Sel je u disciplini ženski floret – što nije njena disciplina – uzela srebro, a Jelena Ćurčić bronzu.
      Sve čestitke klubu koji iz turnira u turnir potvrđuje svoj kvalitet!
      Idemo Voša!