Mačevalački klub Vojvodina

Bogat takmičarski program naših takmičara

Da „Vojvodina“ izrasta u veliki klub, svedoče i bogate takmičarske aktivnosti. Tako su u toku samo prošlog vikenda naši takmičari nastupali u Helsinkiju, Beču i Zagrebu!
      Najbolji rezultat je ostvario naš najbolji kadet u disciplini mač, Marko Dožaj, koji je nastupio na jakom regionalnom turniru u Zagrebu – „Trofeju Mladosti“ – gde je osvojio srebrnu medalju. Nakon svih pobeda u grupi i prvog mesta na tabli, Marko je u borbi za medalju savladao Patrik Bogdana (MK „Lokomotiva, Zagreb) sa 15:9, a potom i Tijan Wenzela iz Maribora sa 15:8. U finalu je za nijansu bio uspešniji Vedran Markota (HAMK „Mladost“, Zagreb) i pobedio sa 15:14. Ovim je Marko nastavio svoju uobičajenu seriju dobrih rezultata, u sklopu priprema za Prvenstvo Evrope u Novom Sadu.
      U sklopu istih priprema, naši kadeti u disciplini floret – Veljko Ćuk, Nikola Milivojev i Milan Ćurčić su nastupili na jednom od najvećih kadetskih turnira u Evropi iz serije Cadet Circuit – u Medlingu, kraj Beča. U konkurenciji najboljih 260 kadeta Evrope, naši takmičari su stekli dragoceno iskustvo i solidno mačevali. Najbolje plasirani srpski reprezentativac je bio naš Veljko Ćuk, koji je zauzeo 91 mesto. Nakon pojedinačnih borbi, usledila su i ekipna nadmetanja, gde su pored naših Veljka Ćuka i Milana Ćurčića boje naše zemlje branili i takmičare „Crvene zvezde“ Vladimir Peleksić i Lazar Ćorović. U snažnoj konkurenciji pedesetak ekipa naši momci su pobedili u prvom duelu reprezentaciju Grčke, a potom naleteli na prejaku selekciju Rusije, pred kojom su položili oružje.
      Naša najbolja juniorka u disciplini mač – Ana Sel, nastupala je na Svetskom kupu „Young Lions“ u Helsinkiju, u sklopu svojih priprema za EP. U konkurenciji 188 najboljih evropskih juniorki, Ana je odlično mačevala, zauzevši na kraju 45 mesto. Treba reći da je Ana u direktnim eliminacijama izgubila od takmičarke iz Rusije koja je na kraju uzela srebrnu medalju.