Mačevalački klub Vojvodina

Romana i Ana lagano do zlata!

Proteklog vikenda u Beogradu je održan tradicionalni domaći turnir u disciplini – mač, „Trofej Železnice Srbije“. I u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji, naše devojke Romana Caran, u konkurenciji seniora; i Ana Sel, u konkurenciji juniora – osvojili su zlatne medalje! Takođe, naš najbolji kadet, Marko Dožaj, osvojio je srebrnu medalju u juniorskoj konkurenciji!

Kada je reč o seniorima, Romana je od samog početka turnira bila više nego dominantna. Nakon svih pobeda u grupi, Romana je u borbi za medalju pobedila Katarinu Drašković (MK Silni, Beograd) sa 15:8. U polufinalu je neočekivano lako savladala svoju staru rivalku iz reprezentacije Smiljku Rodić (MK Silni) sa 15:6, da bi u finalu nadvisila juniorsku reprezentativku Jovanu Živanović (MK Silni) sa 15:8. Podsećamo da je prošlog vikenda Romana uzela i zlato na izuzetno jakom međunarodnom Satelit svetskom kupu u Beogradu, tako da ovaj trijumf samo potvrđuje njenu fantastičnu formu pred Balkanijadu, koja će narednog vikenda biti održana u Nišu.

U konkurenciji juniora, podjednako ubedljiva je bila Ana Sel. Nakon dobro odrađene grupe, Ana je u borbi za medalje pobedila Milicu Aranđelović (MK Železničar, Beograd) sa 15:7, potom je u polufinalu bila bolja od najveće rivalke iz juniorske reprezentacije Jovane Živanović (MK Silni), koju je ubedljivo dobila sa 15:6, da bi u finalu bila bolja od Marte Grijak (MK Silni) sa 15:12. Veoma dobro mačevanje je potvrda Anine dobre forme u sezoni u kojoj je očekuje nastup na Prvenstvu Evrope pred svojom publikom. Marko je, takođe, sjajno mačevao. Iako kadet, Marko je nadvisio mnoge takmičare starije od njega, što je samo još jedna potvrda kvalitetnog rada u MK Vojvodina. On je nakon dobro odrađene grupe, u borbi za medalje ubedljivo savladao Dragoljuba Samardžića (MK Silni) sa 15:4, da bi u polufinalu bio bolji od daleko iskusnijeg Danila Četića (MK Crvena zvezda, Beograd) sa 15:14. U finalu je izgubio od iskusnog Danila Santrača (BMK Železničar Vitez, Beograd) sa 15:13. Ovim je Marko pokazao da će, osim u svojoj kadetskoj, biti kandidat za zlato i u juniorskoj konkurenciji. Čestitke svim osvajačima medalja!