Mačevalački klub Vojvodina

Mačevanje se vratilo u Leskovac – "Vojvodina" silna

Proteklog vikenda, posle više od 25 godina, održan je mačevalački turnir „Memorijal Miodrag Miša Pavićević“ u Leskovcu. Na njemu su nastupili najbolji srpski takmičari mlađeg uzrasta, kao i seniori u disciplini sablja. Takmičari „Vojvodine“ su, u znak podrške kolegama sa juga zemlje, nastupili na ovom turniru, pa rezultat nije bio u prvom planu. Ipak, „Vojvodina“ je i ovom prilikom demonstrirala svoju školu mačevanja na najbolji mogući način.
      U starosnoj grupi – pioniri A (do 14 godina) – zlatnu medalju je osvojila Olivera Stefanović (floret), koja je u finalu pobedila klupsku drugaricu Sonju Stojanović. Pored Sonje, srebra su osvojili još Mateja Ruski (floret) i Aleksa Radulović (sablja), a bronze Jovan Milivojev i Matej Prćić (floret).
      U starosnoj grupi – pioniri B (do 12 godina) – zlatne medalje su osvojili Jovan Milivojev (floret) i Sonja Stojanović (floret), koja je u finalu pobedila klupsku drugaricu Sofiju Stefanović. Sofija je srebru u floretu pridružila i srebro u maču, a Jovan Milivojev je zlatu u svojoj disciplini i bronzi u starijoj grupi, pridodao i bronzu u disciplini mač.