Mačevalački klub Vojvodina

Vojvodina opet najvrednija u prelaznom roku!

Miljan Kovačević od ove sezone u Vojvodini!


Uprava “Vojvodine” nas je u prethodnim sezonama već navikla na zvučna pojačanja, ali ove sezone je odrađen, možda i najbolji prelazni rok u novosadskom klubu. Svakako da je najzvučnije pojačanje Novosađanima višestruki šampion i aktuelni državni prvak u disciplini floret Miljan Kovačević (na slici), koji je prešao u crveno-bele redove iz zrenjaninskog “Omladinca”. Miljan će ove sezone imati izuzetno bogat takmičarski program, uključujući i kvalifikacioni turnir za Rio, u čemu će ga njegov novi klub maksimalno podržavati, ali treba pomenuti da je “Vojvodina” ovom akvizicijom dobila i jednog vrhunskog FIE sudiju, kao i vrhunskog takmičara koji već sada razmišlja o budućoj trenerskoj karijeri.


Uostalom, da razmišlja o budućnosti i da je svaki potez uprave kluba unapred promišljen, “Vojvodina” je dokazala i ostalim pojačanjima. Naime, uprava kluba se fokusirala na mlađe kategorije i buduće šampione, čije će prisustvo u klubu opet izuzetno dobro uticati na formiranje ovdašnjih mladih mačevalaca. Tako su angažovana, po prvi put i neka internacionalna takmičarska pojačanja. U “Vojvodinu” je stigao iz moskovskog “Spartaka” Veljko Ćuk, kadet koji je bio u vrhu ruskog mačevanja u mlađim uzrastima, kao i Mihalj Mere iz Segedina, koji je to isto bio u Mađarskoj. Da “Vojvodina” pažljivo prati i domaće mlade takmičare, svedoči i prelazak Dimitrija Bugarina, iz zrenjaninskog “Omladinca”.
Ovi potezi treba da obezbede sigurnu i trofejnu budućnost za novosadski klub, a svakako će svi oni biti u najužem krugu reprezentativaca koji će nastupiti u Novom Sadu na Prvenstvu Evrope za kadete i juniore naredne godine.