Mačevalački klub Vojvodina

Ana Sel – šampion države!

Naša Ana Sel je za vikend ostvarila pravi podvig, jer je kao juniorski reprezentativac postala seniorski šampion države! Pritom, Ana je čitav nastup ostvarila u velikom stilu, jer je od početka svih borbi ona bila ta koja je konstrolisala situaciju, čak i kada se susretala sa daleko iskusnijim takmičarkama. Da stvar bude još bolja: Ana je uzela medalje i u disciplinama sablja i floret, kao i u ekipnoj konkurenciji (u društvu Romane Caran i Marine Milošević), u disciplini mač. U svim ovim disciplinama ona je osvojila bronzu. No, sve je to bila samo priprema za ono najvažnije: zlato u njenoj osnovnoj disciplini – ženski mač.
Ana je odradila grupnu fazu uz samo jedan poraz, pa je, direktno se plasiravši u 16 najboljih, u prvoj direktnoj eliminaciji savladala Minu Hadžić (MK “Železničar”, Beograd) sa 15:8. Potom je u najboljih osam savladala Katarinu Knežević (MK “Silni”, Beograd) sa 15:11, da bi se u polufinalu srela sa klupskom  drugaricom, našom najtrofejnijom takmičarkom i prvim favoritom turnira, Romanom Caran. Ipak, Ana je uspela da savlada Romanu sa 15:11 i tako se plasira u finale državnog šampionata. Treba, doduše istaći, da je Romana trenutno u trenažnom procesu za Prvenstvo Evrope (Montro, Švajcarska), kao i za Evropske olimpijske igre (Baku, Azerbejdžan), što joj je svakako takmičarski prioritet.
Na kraju, u finalu je Ana bila bolja od koleginice iz juniorske reprezentacije Jovane Živanović (MK “Silni”, Beograd). Od samog početka kontrolišući meč, Ana je na kraju slavila sa 15:11 i tako došla do titule. Time je ta titula, u disciplini ženski mač, ostala u Mačevalačkom klubu “Vojvodina”, jer je prošle godine šampionka bila naša Romana Caran.
Ovo je istinska kruna jedne izuzetno uspešne sezone za Anu Sel. U svojoj prvoj sezoni u “Vojvodini”, Ana je uzela bronzanu medalju na seniorskom Satelit Svetskom kupu u Beogradu, najavivši tako uspešnu sezonu, da bi potom zauzela 18-to mesto u Evropi u svojoj konkurenciji, potom uzela mnogo medalja na domaćim turnirima, uključujući i zlato na seniorskom “Trofeju Novog Sada”, pa je ovim trijumfom, zaokružila izuzetnu sezonu. No, kako njen i naš klupski trener Veselko Dumitrov naglašava, ovo je samo početak!
Čestitamo Ana i samo napred!
U prilogu se može pogledati i emisija snimljena o Ani, baš pre osvajanja državnog šampionata: https://www.youtube.com/watch?v=At5-czXOlXo