Mačevalački klub Vojvodina

Dva nova državna šampiona iz naših redova! Čak 14 medalja za naše takmičare!

Za vikend je u Zrenjaninu održano Prvenstvo Srbije za pionire i kadete, a naš klub je dobio dva nova državna šampiona i još pregršt medalja. No, krenimo redom…
Titulom državnog prvaka u pionirskoj konkurenciji okitili su se Olivera Stefanović i Mateja Ruski, u disciplini floret. Time su samo potvrdili svoje dosadašnje rezultate. Zanimljivo je da je Olivera uzela zlato u starijoj A pionirskoj starosnoj grupi, dok je u svojoj, mlađoj B grupi, osvojila srebro. To samo govori o njenim ozbiljnim takmičarskim kapacitetima, jer je posle osvojenog zlata u A grupi, bilo veoma teško pronaći energije za još jedan trijumf. Ona je u izuzetno uzbudljivom finalu starije A grupe, možda i najdramatičnijem duelu čitavog turnira, savladala aktuelnu šampionku iz zrenjaninskog “Omladinca” Teodoru Golić sa 11:10. Završni tuš je bio prava mala drama, budući da su obe sjajne takmičarke pale posle njega, na samo sekund pre kraja borbe. Ipak, aparat je bio na Oliverinoj strani, pa je tako ona po prvi put postala prvak Srbije.


Naš državni šampion iz mlađe B grupe, sada je potvrdio svoju klasu i u starijoj A grupi. U pitanju je Mateja Ruski, koji je odlično odradio ovaj turnir. Finalna borba je bila opet jako zanimljiva. Protivnik je bio Lazar Ćorović iz beogradske “Olimpije”. Oba takmičara su se smenjivala više puta u vođstvu, da bi na kraju pribraniji bio Mateja, koji je trijumfovao sa 15:13. Time je Mateja nastavio svoj pobednički niz iz B u A kategoriju pionira.


Naši takmičari su osvojili još mnogo medalja i to: Aleksa Radulović srebro u disciplini sablja pioniri A i bronzu u starosnom uzrastu B; u uzrastu A je bronzu osvojio i Miloš Hrgović. U floretu pioniri A, pored Oliverinog i Matejinog zlata, bronzu je osvojila Marija Mea Varga. U floretu B, pored Oliverinog srebra, srebro je osvojio i Miloš Hrgović,što je i njemu bila druga medalja na ovom turniru, dok su bronze osvojili Sonja Stojanović, Matej Prćić i Jovan Milivojev. Treba pomenuti da je Milošu zamalo izmaklo zlato, jer je izgubio sa 15:14. U kadetskoj konkurenciji, u disciplini floret – Jelena Ćurčić i Milan Ćurčić su uzeli bronze, isto kao i Marko Dožaj u disciplini mač. Brojem osvojenih medalja, MK Vojvodina je još jednom potvrdila svoj kvalitet. Čestitamo novim državnim šampionima Oliveri i Mateji, a ostalim osvajačima medalja želimo da svoje medalje uskoro “pozlate”. Čestitke svima!