Mačevalački klub Vojvodina

Počela žetva medalja!

Romana i Marko ponovo zlatni

Za vikend je u Beogradu održan tradicionalni Kup Železničara, u disciplini mač, u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, a takmičari Vojvodine, predvođeni novim trenerom, su demonstrirali vrhunsko umeće i zabeležili gotovo stoprocentan učinak.

Prvo je zlato osvojio Marko Dožaj u kadetskoj konkurenciji. Nakon svih pobeda u grupi Marko je u direktnim eliminacijama redom pobeđivao Ognjena Ristića (MK Silni, Beograd) 15:5, Teodora Biočanina (MK Silni) 15:13 i u finalu Blagoja Mirkovića (MK Crvena zvezda, Beograd) 15:13. Time je potvrdio svoju dominaciju, očiglednu i na rang listi MSS, na kojoj zauzima ubedljivo prvo mesto.


U juniorskoj konkurenciji smo takođe zabeležili odlične rezultate, jer su najbolja srpska juniorka Ana Sel i najbolji srpski kadet Marko Dožaj, osvojili medalje. Ana – srebrnu, a Marko – bronzanu. Iako je dominirala do finala, Anu je u finalu savladala stara rivalka Jovana Živanović (MK Silni, Beograd). Međutim, Ana je uskoro svoju klasu pokazala i u seniorskoj konkurenciji.

Naime, usledio je seniorski turnir, a dve vedete “Vojvodine” i srpskog mačevanja Romana Caran i Ana Sel, potvrdile su i na domaćem nivou svoje međunarodne uspehe. Romana je osvojila turnir, a Ana je, iako juniorka, osvojila bronzanu medalju. Romana je nakon 4 pobede u grupi, u direktnim eliminacijama redom pobeđivala Petru Gambirožu (MK Crvena zvezda, Beograd) 15:5, Jovanu Živanović (MK Silni, Beograd) 15:10 i Katarinu Knežević (MK Silni) 15:7, da bi se plasirala u finale turnira. Istovremeno, Ana je nakon svih pobeda u grupi, u direktnim eliminacijama pobedila Milu Redžić (MK Železničar, Beograd) 15:13 i Biseru Dodevsku (MK Železničar) 15:5, da bi u borbi za finale izgubila od iskusne Danijele Ilić (MK Crvena zvezda) 9:15. U velikom finalu starih poznanica i koleginica iz seniorske reprezentacije, Romana je bila uspešnija i trijumfovala sa 15:10.

150330 2


Dakle, u svojoj starosnoj grupi, naši takmičari – više nego uspešni, a očigledno postaju sve konkurentniji i kada su u pitanju starije starosne grupe – Marko je osvojio pored zlata u kadetskoj i bronzu u juniorskoj konkurenciji, a Ana pored srebra u juniorskoj i bronzu u seniorskoj konkurenciji. Svim našim takmičarima, a naročito zlatnima Romani i Marku, čestitamo i želimo da nastave uspešnu sezonu. Sigurni smo da će im se na tronu uskoro pridružiti i drugi naši takmičari.