Mačevalački klub Vojvodina

Ponovo zlato za Oliveru Stefanović!

Na juče završenom tradicionalnom “Uskršnjem turniru” u Zrenjaninu, za mlađe uzraste, naša Olivera Stefanović je uzela zlatnu medalju, u konkurenciji mlađih pionira, učvrstivši prvo mesto na domaćoj rang listi u svom starosnom uzrastu, u disciplini floret. Pritom, Olivera je i u starijem uzrastu uspela da dođe do bronzane medalje, što dovoljno govori o njenom mačevalačkom napretku, budući da se radilo o veoma jakom međunarodnom turniru, na kome je, pored turnira koji organizuje MK Vojvodina, tradicionalno najjača konkurencija.

Inače, na ovom turniru su i ostali mladi takmičari našeg kluba uspeli da dođu do medalja: pionirski državni šampion Mateja Ruski je zauzeo treće mesto u konkurenciji starijih pionira, dok su Matej Prćić i Miloš Hrgović to uradili, osvojivši bronzane medalje u mlađoj pionirskoj grupi. Konačno, Oliverina mlađa sestra Sofija je takođe uspela da dođe do bronzane medalje u najmlađoj C kategoriji.

Ovaj turnir je poslužio kao svojevrsni “skrining” novom treneru Dumitrovu, koji je izrazio zadovoljstvo viđenim, ali i istakao da mu je turnir poslužio da napravi jasan plan u pogledu daljeg rada sa najmlađim takmičarima.