Mačevalački klub Vojvodina

Dva srebra i tri bronze za Vojvodinu!

Za vikend je u Novom Sadu održano Prvenstvo Srbije u mačevanju za juniore. Domaćin prvenstva je bio Mačevalački klub „Vojvodina“. Iako su naši takmičari bili, u proseku, najmlađi takmičarski kadar na turniru, postigli su zapažene rezultate.

Ipak, ona od koje se najviše očekivalo je i pokazala najviše. Naime, Ana Sel, kapiten našeg juniorskog tima i stipendista Olimpijskog komiteta Srbije je osvojila čak četiri medalje i svakako bi bar neka od njih imala i zlatan sjaj, da Ana nije nastupala pod jakim bolovima. Ona je prvo u disciplini floret uspela da uđe u finale. Nakon tri pobede u grupi i jednog minimalnog poraza, Ana je u najboljih osam bila bolja od Andree Brahus (MK Omladinac, Zrenjanin) sa 15:6, a potom, u polufinalu od Ive Mitrić (MK Omladinac) sa 15:11. U finalu je bolja od nje bila Ljubica Branković (MK Crvena zvezda, Beograd) sa 15:5. Ana je, kao kapiten ekipe (uz Marinu Milošević i Jelenu Ćurčić), učestvovala i u osvajanju ekipne bronze.

U njenoj disciplini – ženski mač, Ana je uz četiri pobede u grupi i jedan poraz, u prvoj direktnoj eliminaciji savladala klupsku drugaricu Ivanu Arsić sa 15:4, a potom, u borbi za medalje i Sofiju Bjegović (MK Silni, Beograd) sa 15:11. Zbog jednog poraza u grupi, Ana se već u polufinalu srela sa najvećom rivalkom Jovanom Živanović (MK Silni) i u tesnoj borbi, na kraju, izgubila sa 15:14. Time je osvojila bronzanu medalju. U ovoj disciplini dobar je nastup imala i naša Marina Milošević, koja je na kraju završila ućešče na petom mestu. Svojoj trećoj medalji na turniru, Ana Sel je ubrzo pridodala i četvrtu – ovog puta srebrnu u ekipnoj konkurenciji (uz Marinu Milošević, Jovanu Kalamković i Ivanu Arsić). Devojke su prvo bile bolje od ekipe beogradske „Crvene zvezde“ sa 45:42, a u finalu su poražene od ekipe beogradskog „Silnog“ sa 45:31.

Treću bronzanu medalju su uzeli naši floretaši u ekipnim borbama, no treba još jednom naglasiti da su svi mnogo mlađi od svoje konkurencije. U svakom slučaju, ovaj turnir je bio izuzetno koristan za sam klub, trenerski kadar i posebno same takmičare, pre ozbiljnih takmičarskih iskušenja koja ih čekaju u nastavku sezone.  

150209

Ana Sel