Mačevalački klub Vojvodina

Utisak godine!

Pre nekoliko dana, nakon završenih kvalifikacija u Budimpešti, zvanično je potvrđeno da se naša kapitenka i najbolja srpska mačevalka Romana Caran plasirala na prve Evropske Olimpijske igre, koje će se održati u junu 2015. godine u Bakuu (Azerbejdžan). Iako je to bilo jasno još u novembru, nakon njenog učešća na Svetskom kupu u Kini, na osnovu Romaninih svetskih bodova, sada je ova vest i zvanična. Time je takmičarka novosadske “Vojvodine” potvrdila svoju klasu, tim pre što je plasman ostvarila na osnovu individualnog rankinga na svetskoj rang listi. Naime, takmičarke iz šest zemalja – mačevalačkih velesila – su se kvalifikovale putem ekipnih turnira, dok je Romana morala da ide težim putem, osvajanjem individualnih svetskih bodova. Ipak, to joj nije smetalo da, u izuzetno jakoj konkurenciji, postane jedan od prvih srpskih sportista koji se kvalifikovao na EOI.

Ovo je najbolja potvrda evropskog puta Mačevalačkog kluba “Vojvodina”, koji je zacrtan još u vreme osnivanja kluba. Naročito, ako na sve ovo dodamo i uspehe naših mlađih takmičara, a posebno najperspektivnije mlade srpske mačevalke i našeg ovosezonskog pojačanja, Ane Sel.

Istovremeno, put u Baku može Romani biti uvertira za Rio 2016-te, budući da se ona nalazi u programu “Rio 2016”. Ovim plasmanom Romana je u potpunosti opravdala poverenje i, sigurni smo, zaslužila nastavak podrške, Olimpijskog komiteta Srbije i Mačevalačkog saveza Srbije, institucijama kojima se, ovim putem, javno zahvaljujemo na izuzetnoj saradnji u pogledu Romanine karijere. Kao klub, a poznajući Romanu, potpuno smo uvereni da će ona na najbolji mogući način predstavljati našu zemlju na svim velikim turnirima.

Bravo Ro!

141229 1

141229 2