Mačevalački klub Vojvodina

Vojvodina uvodi nove standarde u srpsko mačevanje!

Baš kako su osnivači Mačevalačkog kluba “Vojvodina” prilikom osnivanja kluba zacrtali, takmičari našeg kluba su, u svim starosnim uzrastima, od ove sezone počeli nastupati na svim svetskim meridijanima, prevazilazeći regionalni karakter takmičarskog kalendara. Naime, naši takmičari su od početka nastupali na svim relevantnijim regionalnim turnirima i mnoge od njih osvajali, da bi od prethodne sezone naša najuspešnija seniorka Romana Caran, postala stipendista Olimpijskog komiteta Srbije, nakon najvećeg uspeha njene karijere i srpskog mačevanja – osvajanja 7-og mesta na seniorskom Prvenstvu Evrope. To joj je omogućilo nastupe širom evropskog kontinenta, što je Romana uzvratila osvajanjem medalja na nekim jakim evropskim Satelit svetskim kupovima, kao i plasmanom među 64 najbolje takmičarke na svetskoj rang listi.

Ove sezone, Romana je nastavila sa putovanjima, pa je prethodnog vikenda, nakon nastupa u Tata-banji (Mađarska), Legnianu (Italija) i priprema u Rumuniji, nastupila u dalekom Xuzhou, u Kini, na Svetskom kupu. Romana je po ko zna koji put potvrdila svoju klasu, uzevši nove bodove za seniorsku svetsku rang listu, pa je time utvrdila svoju poziciju najbolje plasirane takmičarke Srbije i regiona na svetskoj rang listi.   

Od ove sezone, Romani se u putovanjima, uz podršku Mačevalačkog saveza Srbije i nacionalnog trenera za ženski mač, pridružila i Ana Sel, naše ovosezonsko pojačanje i najperspektivnija mlada srpska mačevalka. Upravo prethodnog vikenda, nakon nastupa na juniorskim Svetskim kupovima u Nemačkoj i Finskoj, Ana je, iako tek prva juniorska godina, osvojila srebrnu medalju na našem domaćem seniorskom turniru “Trofej Železnice Srbije”, u Beogradu, potvrdivši time sjajnu formu. Da podsetimo, Ana je na nedavnom seniorskom Satelit svetskom kupu u Beogradu, osvojila bronzu, nadvisivši tako sve iskusnije takmičarke iz Srbije i regiona.

Ako se tome dodaju i nedavni nastupi naših najmlađih takmičara u Mađarskoj i medalje koje su uzeli na turnirima u Hrvatskoj, kao i nastupi našeg najboljeg kadeta u disciplini muški mač Marka Dožaja na Cadet Circuit turniru u Klagenfurtu (Austrija), postaje jasno da Mačevalački klub “Vojvodina”, shodno unapred donetoj strategiji razvoja, postaje jedan od lidera regionalnog mačevanja i klub koji uvodi nove standarde u srpsko sportsko mačevanje.

Idemo Voša!

141117 1  141117 2