Mačevalački klub Vojvodina

Fenomenalan debi Ane Sel!

Ana Sel, naše ovosezonsko pojačanje, na briljantan način je otvorila novu sezonu. Naime, na juče održanom Satelit Svetskom kupu “Trofej Beograda”, koga tradicionalno organizuje Mačevalački savez Srbije, Ana je uzela bronzanu medalju! Napominjemo da je uspeh još veći ako se zna da je Ana, po godištu, tek prva juniorska godina, a da se ovaj turnir boduje za seniorsku svetsku rang listu.

    Ovogodišnji “Trofej Beograda” je bio izuzetno posećen. Na njemu su, u disciplini ženski mač, nastupile takmičarke iz Srbije, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Grčke, Velike Britanije, Meksika, Portorika, Izraela i Australije. Ana je izuzetno dobro započela turnir. Ona je u grupnoj fazi imala 4 pobede i jedan poraz minimalnim rezultatom. Na taj način, ona se plasirala direktno u 16 najboljih. U prvoj direktnoj eliminaciji, Ana je savladala Elinette Diaz Riveru iz Portorika sa 15:13, da bi u borbi za medalje nadvisila daleko iskusniju Dagmar Ciparovu iz Slovačke istim rezultatom. U polufinalu, Ana je izgubila od iskusne seniorke Aleksandre Avene iz Meksika sa 5:15.

    Međutim, uzevši medalju na ovako jakom turniru i plasiravši se bolje od svih naših seniora, Ana je ovim uspehom najavila da na nju treba računati, kako u juniorskoj tako i u seniorskoj konkurenciji. Istovremeno, sigurno je da će zajedno sa Romanom Caran, predstavljati izuzetan tandem Mačevalačkog kluba “Vojvodina”! Već sledećeg vikenda, Ana nastupa na na juniorskom svetskom kupu u Nemačkoj. Idemo Ana!

    Inače, juče je održan i tradicionalni pionirski turnir u disciplini floret u Mađarskoj, gde je naša Olivera Stefanović zauzela, u žestokoj konkurenciji, peto mesto i tako bila najbolje plasirana srpska takmičarka. Očigledno, Mačevalački klub “Vojvodina” ima sigurnu budućnost.

141011 0

141011 1