Mačevalački klub Vojvodina

Odličan početak sezone!

Proteklog vikenda je održan tradicionalni mačevalački turnir “Memorijal Vladimir Judin”, u organizaciji MK “Olimpija” iz Beograda. U pitanju je bilo takmičenje u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Iako ovaj turnir nominalno pripada protekloj sezoni, on je veoma dobar pokazatelj trenutne forme takmičara, na početku nove sezone. Na turniru je nastupilo nekoliko takmičara našeg kluba, koji su ostvarili odlične rezultate.

Pre svih, treba pomenuti Marka Dožaja, koji je ponovo potvrdio svoju klasu, kada je kadetska mač konkurencija u pitanju. Marko je, nakon svih pobeda u grupnoj fazi, u borbi za medalje savladao Pavić Radislava (MK Železničar, Beograd) sa 15:11, da bi u polufinalu bio bolji od klupskog druga Andreja Skale sa 15:10. U finalu je Marko bio ubedljiv protiv Cvetić Jovana (MK Železničar) i pobedio sa 14:7. Andrej Skala je u grupnoj fazi imao četiri pobede i jedan poraz i u borbi za medalje je bio bolji od Ćetković Dušana (MK Crvena zvezda, Beograd) sa 15:10, da bi na kraju uzeo bronzanu medalju, čime se uvrstio u sad već redovne osvajače medalja na domaćim turnirima. U disciplini floret, naš klub je takođe imao osvajača medalje. U pitanju je Nikola Milivojev, koji je osvojio bronzanu medalju. On je nakon prolaska grupe sa jednim porazom, u borbi za medalje bio ubedljiv protiv Žunić Konstantina (MK Olimpija) i pobedio sa 15:2, da bi u polufinalu izgubio od osvajača turnira Bugarin Dimitrija (MK Omladinac, Zrenjanin) sa 15:7.

Ovim turnirom završen je pripremni period naših kadeta i junior, koje očekuje izuzetno dinamična i, sigurni smo, trofejna sezona. Samo napred!