Mačevalački klub Vojvodina

Vojvodina dobila izuzetno pojačanje!

Ana Sel od ove sezone u Vojvodini!

Mačevalački klub “Vojvodina” je i ove sezone obeležio prelazni rok u srpskom mačevanju! Najtrofejnija mlada srpska mačevalka i istovremeno najveća nada srpskog mačevanja uopšte, Ana Sel, od ove sezone će braniti boje Mačevalačkog kluba “Vojvodina”! Ana Sel je prešla u Novi Sad iz najslavnijeg i najstarijeg srpskog kluba, zrenjaninskog “Omladinca”.

Iako je tek prva juniorska godina, Ana Sel je osmostruki državni prvak – jednom pionirski, pet puta kadetski i jednom juniorski – a poseban kuriozitet predstavlja njeno osvajanje seniorskog državnog prvenstva i to u discipline floret, koja nije njena dominantna disciplina (Anino primarno oružje je – mač). Najveći uspeh do sada, Ana je ostvarila na prošlom Prvenstvu Evrope za kadete i juniore, održanom u Jerusalimu, gde je u ogromnoj konkurenciji zauzela izuzetno visoko 10-to mesto! Takođe, na Prvenstvu sveta u istom starosnom uzrastu, ponovo je bila sjajna i zauzela 28-mo mesto.

Ovim prelaskom Vojvodina očigledno najavljuje svoje izuzetno visoke ambicije koje prevazilaze lokalni značaj! Nadamo se da će i Ana, kao i naša prethodna pojačanja, svoje najveće sportske uspehe ostvariti u Mačevalačkom klubu “Vojvodina”! Samo napred, Ana!

140922