Mačevalački klub Vojvodina

Romana Caran - prvak države!

    Naša najbolja takmičarka, Romana Caran, prethodnog vikenda je potvrdila svoju ovosezonsku dominaciju u disciplini  - ženski mač i na završnom domaćem seniorskom turniru sezone – Prvenstvu Srbije – suvereno trijumfovala. Ona je nakon svih pobeda u grupi, u direktnim eliminacijama prvo ubedljivo savladala Milu Redžić (MK Železničar, Beograd) sa 15:6, da bi u četvrtfinalu bila bolja od Aleksandre Pavlović (MK Crvena zvezda, Beograd) sa 15:10. U polufinalu Romana je savladala mladu nadu srpskog mačevanja Jovanu Živanović (MK Silni, Beograd) sa 15:11, dok je u finalu savladala do tada aktuelnu šampionku države Danijelu Ilić (MK Crvena zvezda, Beograd), takođe sa 15:11.

    Sama činjenica da Romana na ovom Prvenstvu Srbije nije naišla na ozbiljniji otpor, svedoči o njenoj trenutnoj formi. Romana je više nego ubedljivo prva na domaćoj rang listi ove sezone, a pravi je kuriozitet da je ovo, iako se radi o najtrofejnijoj srpskoj takmičarki svih vremena kada je reč o međunarodnim nastupima, za nju tek drugi put u karijeri krcatoj trofejima da dođe do naslova seniorskog prvaka države. Za to su svakako najzaslužniji njeni treneri iz MK Vojvodina, Raško Mićić – glavni trener (na slici) i  Dejan Javorac kao kondicioni trener. Valja istaći da je njegov rad u kvalitativnom smislu posebno uočljiv, jer od kada Romana sarađuje sa novim kondicionim trenerom, zna samo za uspehe.

    Predstoji kruna sezone i istovremeno najveći izazov ove godine za Romanu. To je duel sa najboljim mačistkinjama Evrope na kontinentalnom prvenstvu koje za koji dan počinje u Strazburu. Ciljevi su jasni, kao i trenutna forma!

    Idemo Ro!

140602