Mačevalački klub Vojvodina

Održan 10. Jubilarni Trofej Novog Sada na veličanstven način!

Strani i domaći gosti rekli: najbolje organizovan turnir sezone – dolazimo i sledeće godine!

Prethodnog vikenda je u velikom stilu, u sali OŠ "Prva vojvođanska brigada" u Novom Sadu, u organizaciji Mačevalačkog kluba "Vojvodina", Sekretarijata za sport i omladinu Grada Novog Sada i Mačevalačkog saveza Srbije, održan 10. Jubilarni "Trofej Novog Sada" u mačevanju, u pionirskoj, kadetskoj i seniorskoj konkurenciji u sva tri oružja: mač, floret i sablja. Na turniru je nastupilo preko 100 takmičara u mlađim starosnim grupama i preko pedeset seniora iz zemlje i inostranstva (Rusija, Mađarska, Hrvatska i Makedonija). Sa preko 200 nastupa u svim disciplinama – MK Vojvodina je napravila najveći turnir u našoj zemlji ove sezone, ali i u poslednjih nekoliko godina, a o uspešnosti organizacije ovog turnira najbolje svedoče reči naših dragih gostiju iz zemlje i inostranstva: da je ovo jedan od najbolje organizovanih turnira na kojima su bili i da će svakako doći i naredne godine.

Kada je reč o samom takmičenju, publika je zaista mogla da uživa u mačevalačkim majstorijama, a neki učesnici su se, kao i obično, posebno izdvojili. Pre svega, treba pomenuti izuzetan uspeh srpskog seniora u disciplini mač Danila Nikolića (MK Silni, Beograd) koji je deseti put za redom osvojio zlatnu medalju i time ušao u istoriju srpskog mačevanja, jer to nikome pre njega nije pošlo za rukom. Pa i kada je reč o evropskom mačevanju, zaista se ovakav kuriozitet retko dešava. MK Vojvodina ovim čestita velikom šampionu!

Potom, naša najbolja takmičarka Romana Caran, članica MK Vojvodina, treći put za redom je osvojila "Trofej NS", a ukupno četvrti put, što je utvrdilo na prvom mestu domaće rang liste pred Prvenstvo Srbije i Prvenstvo Evrope, za koje je i tempirana forma. Čestitke Ro!

Treba pomenuti još i fantastične rezultate zrenjaninskih floretaša i subotičkih sabljaša, koji su uspeli da se domognu zlatnih medalja (Miljan Kovačević, MK Omladinac, Zrenjanin; Teodora Golić, MK Omladinac Zrenjanin, Marko Kljajić MK Spartak, Subotica itd.). Naročito je na impresivan način mačevao Dina Karavidin (MK Omladinac, Zrenjanin), koji je u žestokoj konkurenciji takmičara iz klubova kao što su: "Junost", Moskva, "UTE", Budimpešta ili "SZTE", Segedin, došao do zlatne medalje u disciplini floret-kadeti.

Kada je reč o takmičarima našeg kluba, osim Romanine zlatne medalje, treba svakako pomenuti i sjajan rezultat Olivere Stefanović, koja je, takođe, uzela zlato u disciplini floret-pioniri B. Ona je, istovremeno, osvojila i bronzanu medalju u starijoj starosnoj grupi, što samo uveličava njen nastup na ovom turniru. Naravno, tu su i drugi osvajači srebrnih i bronzanih medalja iz našeg kluba, a evo i čitavog spiska:
- Zlato: Romana Caran (mač, seniori) i Olivera Stefanović (floret, pioniri B);
- Srebro: Marko Dožaj (mač, kadeti) i Mateja Ruski (floret, pioniri B);
- Bronza: Sonja Stojanović (floret, pioniri B i pioniri C), Olivera Stefanović (floret, pioniri A), Jelena Ćurčić (floret, kadeti), Andrej Skala (mač, kadeti), Marina Milošević (floret, seniori).

Mačevalački klub Vojvodina čestita svim takmičarima na nastupu i osvojenim medaljama, zahvaljuje se svima koji su pomogli organizaciju ovog sjajnog turnira, kao i svojim članovima koji su to tehnički briljantno izveli i, već sada, najavljujemo za sledeću sezonu i "11. Trofej Novog Sada" – najveći klupski turnir u Srbiji svih vremena!

Kompletne rezultate sa turnira možete videti ovde: http://www.mss.org.rs/index.php/rezultati - a evo i izabranih slika, samo delić atmosfere: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.556479214471493.1073741838.408723495913733&type=1