Mačevalački klub Vojvodina

Dominacija najmlađih takmičara Vojvodine u floretu!

Mateja Ruski – novi prvak države!

    Na juče održanom Prvenstvu Srbije u mačevanju, za pionire i kadete, u Zrenjaninu, Mačevalački klub “Vojvodina” je potvrdio vrednost svoje škole i značaj koji ima angažovanje ruskog trenera, naše Elene Stojanović. Njeni puleni, koji su već uspevali da dođu do medalja i u starijim starosnim grupama i koji su stalno bili usmereni, od strane svog trenera, na strane turnire, na državnom prvenstvu su demonstrirali značaj takvog mačevalačkog školovanja i rada. Krenimo redom…

    U disciplini muški floret – pioniri B, čak tri prva mesta su zauzeli članovi našeg kluba. Titulom državnog prvaka se okitio najiskusniji među njima – Mateja Ruski, dok su srebrnu, odnosno bronzanu medalju uzeli Miloš Hrgović i Jovan Milivojev. Mateja Ruski je, po kvalitetu mačevanja, već spreman za stariju grupu, jer na čitavom turniru u svojoj grupi nije naišao na ozbiljniji otpor. Fantastično je, pritom, da su i Miloš Hrgović i Jovan Milivojev ove sezone debitanti, a već su uspeli da se domognu medalja na najjačem državnom takmičenju.

    U disciplini ženski floret – pioniri B, Stefanović Olivera je došla do srebrne medalje, a debitant Sonja Stojanović, inače kćerka našeg trenera Elene, uspela je već na prvom svom turniru da dođe do bronzane medalje, što je zaista nesvakidašnji uspeh, čime je potvrdila da je na dobrom putu da bude prava naslednica svoje majke. Ono što je, takođe, veoma značajno, jeste da je Olivera uspela da se domogne bronzane medalje i u starijoj A grupi, što samo dalje potvrđuje pomenutu vrednost naše klupske škole.

    Ovim rezultatima Vojvodina je potvrdila da ima najbolju školu floreta u zemlji i da naš klub nema razloga za brigu kada je budućnost u pitanju. Čestitamo!

    Sledećeg vikenda naš klub organizuje 10. jubilarni, internacionalni Trofej Novog Sada u pionirskoj, kadetskoj i seniorskoj konkurenciji, u sva tri oružja! Propozicije takmičenja se nalaze u prethodnoj vesti. Dragi mačevaoci i prijatelji mačevanja – DOBRO DOŠLI!

140427 0

140427 1