Mačevalački klub Vojvodina

Nove medalje za Vojvodinu!

 Bogat program naših takmičara

U prethodne dve nedelje, takmičari Mačevalačkog kluba "Vojvodina" su nastavili furioznim tempom u pravcu uspona forme za vrhunac sezone. Tako su naši mladi mačevaoci u disciplinama floret i mač, nastupili na Državnom prvenstvu za juniore, u konkurenciji mnogo starijih i iskusnijih takmičara (većina naših takmičara su pioniri i kadeti) i uspeli da se domognu dve bronzane medalje.

Istovremeno, dvoje naših pionira, Olivera Stefanović i Mateja Ruski, nastupili su na tradicionalnom Rapir kupu u Zagrebu, gde su u fantastičnoj internacionalnoj konkurenciji floretaša sjajno mačevali i plasirali se u gornji deo konačnog rankinga. Od njih i njihovih drugara iz kluba se tek očekuju veliki rezultati i turniri kao što je bio ovaj su, u tom smislu, dragoceni.

Konačno, naša najbolja seniorka Romana Caran nastupila je pre nedelju dana na svetskom kupu u Lajpcigu, gde nije uspela da uzme nove bodove, ali je svejedno napredovala za jedno mesto na svetskoj rang listi i sada zauzima fantastično 48 mesto, što je najbolji plasman za srpsko mačevanje od kad postoji moderan sistem bodovanja. Romana je prošlog vikenda stigla da nastupi i na domaćem tradicionalnom Sretenjskom turniru, u Pančevu, koji joj nije bio prioritetan, u kontekstu njenih "evropskih" aktivnosti, ali i tu je uspela da dođe do srebrne medalje. Nakon dobro odrađene grupe (samo jedan poraz), Romana je u 16 pobedila Leonu Kamraš (MK "Omladinac", Zrenjanin) sa 15:10, potom u najboljih osam Katarinu Drašković (MK "Silni", Beograd) sa 14:12, da bi u polufinalu bila bolja od Danijele Ilić (MK "Crvena zvezda", Beograd) sa 14:13. U finalu je izgubila od Aleksandre Jevremović (MK "Crvena zvezda, Beograd) sa 15:12. Na ovom turniru je kod Romane bio više nego uočljiv premor, usled izuzetno zgusnutog rasporeda evropskih turnira, ali je turnir njoj i njenom treneru Rašku Mićiću, poslužio kao izvrsna priprema za dolazeće nastupe u Parizu i Barseloni. Ipak, ovim srebrom, Romana je utvrdila svoje prvo mesto na domaćoj rang listi.

Interesantno je da smo na ovom turniru po prvi put u svojoj istoriji došli i do medalje u discplini sablja. Naime, bronzanu medalju je osvojila Marina Milošević. Međutim, ono što mnogo više raduje, kada je reč o ovoj takmičarki, jeste njen veoma dobar nastup u njenoj disciplini – ženski mač i njen plasman u završnicu turnira, među prvih osam.

Tempo se nastavlja u žestokom ritmu.

Napred Voša!

140225