Mačevalački klub Vojvodina

Žetva medalja za kraj godine!

Mladi takmičari našeg kluba, u disciplini floret, pod trenerskom palicom Elene Stojanović, briljantno su završili godinu na izmaku i najavili pohod na sam vrh domaćeg i regionalnog mačevanja, u svojim starosnim uzrastima. Na turniru koji je, na kraju godine, organizovan od strane MK "Olimpija" iz Beograda, u okviru redovne Otvorene beogradske lige u floretu, naši mačevaoci su u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji briljirali i osvojili gotovo sve što je bilo moguće.

Tako su u ženskoj konkurenciji sve tri medalje pripale našim takmičarkama: Jeleni Ćurčić – zlato; Leni Lončar – srebro, a najmlađoj Oliveri Stefanović – bronza. U muškoj konkurenciji, viđeno je još jedno finale u kome su se sastali takmičari u istim crvenim trenericama, sa natpisom Mačevalački klub "Vojvodina": Nikola Milivojev i Milan Ćurčić. Pobedio je iskusniji Nikola. Ukoliko ovome dodamo i dobre plasmane ostalih naših mladih takmičara, jasno je da se u Novom Sadu dešava nešto što bi, u godinama pred nama, sa daljim stasavanjem ove generacije mačevalaca, moglo da preraste u regionalni evropski mačevalački centar prepoznatljivog imena: Mačevalački klub "Vojvodina", Novi Sad.

Sve čestitke našim mladim takmičarima i treneru, koji su svom klubu, na najlepši mogući način, uveličali predstojeće praznike! Idemo dalje i u Novoj 2014-oj!

131229 2

131229 1