Mačevalački klub Vojvodina

Dve bronze za naše pionire na jakom međunarodnom turniru

Da su naši mladi floretaši stasali za duel sa najboljima iz regiona, potvrdio je i "Memorijal Andreja Gardenjina", održan ovog vikenda u Beogradu, u organizaciji MK "Crvena zvezda". Na turniru su nastupili najbolji mladi takmičari iz regiona, a pioniri MK "Vojvodina" su među onima koji su ostavili najbolji utisak. Iako su svi naši mladi takmičari pokazali očigledan napredak (nekima je ovo bio i prvi međunarodni turnir), ipak je dvoje odskočilo, već i samom činjenicom da su se domogli medalja, u konkurenciji u kojoj je bilo veoma teško to učiniti. To su Mateja Ruski i Olivera Stefanović, oboje iz grupe mlađih floretaša.

Mateja se, uz jedan poraz i četiri pobede u grupi, plasirao u direktne eliminacije kao treći na tabli. U klupskom duelu, sa Jovanom Milivojevom, iskusniji Mateja je pobedio sa 10:4, da bi u borbi za medalje savladao, u neizvesnom meču, veoma dobrog hrvatskog takmičara Janka Leskovca sa 10:9. U polufinalu je izgubio od starog takmaca Muc Kristijana (MK "Omladinac", Zrenjanin), sa pomalo nerealnim rezultatom 10:2. Muc je, inače, na kraju i trijumfovao na turniru.


Olivera se, uz jedan poraz i tri pobede u grupi, plasirala direktno u osam najboljih kao treća na tabli. U borbi za medalje, bila je bolja od Stanojković Dunje (MK "Olimpija", Beograd) sa 10:4, da bi u sjajnom polufinalnom meču izgubila od daleko iskusnije rumunske takmičarke Vasile Karine sa 10:7.

S obzirom na pruženi kvalitet i zalaganje mladih mačevalaca MK "Vojvodina" (svi naši mačevaoci, čak i početnici, su se plasirali u direktne eliminacije), možemo biti sigurni da će uskoro doći i nove medalje, pa i one zlatnog sjaja. Čestitamo Oliveri i Mateji na osvojenim medaljama.

131208