Mačevalački klub Vojvodina

Devet medalja za "Vojvodinu" na državnim prvenstvima

Završila se još jedna uspešna sezona

Mačevaoci Mačevalačkog kluba "Vojvodina", u svim uzrastima, osvojili su ukupno 9 medalja na državnim prvenstvima ove sezone i to: 6 u pionirskoj i kadetskoj, 1 u juniorskoj i 2 u seniorskoj konkurenciji. S obzirom na činjenicu da je naš takmičarski kadar, u proseku, najmlađi u Srbiji, podrazumeva se da se od naših takmičara tek očekuju značajni uspesi u sezonama koje dolaze. Ukoliko se ovome dodaju i brojni osvojeni turniri, u toku sezone, jasno je da se ovde radi o najperspektivnijem takmičarskom pogonu u zemlji.

Ipak i po aktuelnim rezultatima, sada, na kraju ove sezone, bar kada je o domaćim turnirima reč, MK "Vojvodina" se nalazi u samom vrhu srpskog mačevanja. No, za one najbolje, takmičarska sezona još nije završena. Tako našu najbolju takmičarku Romanu Caran (na slici, sa trenerom i ženskom seniorskom ekipom "Vojvodine") tek očekuju najvažniji turniri u sezoni. Ona će u drugoj polovini juna nastupiti na seniorskom Prvenstvu Evrope u Zagrebu, a potom u avgustu i na Prvenstvu sveta u Budimpešti. Budući da Romana od svih srpskih reprezentativki, već tradicionalno, ima najbolje rezultate u inostranstvu, a i s obzirom da je čitavu sezonu tempirala formu upravo za ova dva turnira – očekujemo od nje dobar plasman na ovim najvećim mačevalačkim događajima u sezoni.

Takođe, naš najbolji mladi takmičar, Marko Dožaj, nastupa narednog vikenda na tradicionalnom Trofeju Solidarnosti u Skoplju, gde će braniti zlato od prošle godine, a potom će, pred narednu sezonu, učestvovati u pripremama srpske kadetske i juniorske reprezentacije.

130527