Mačevalački klub Vojvodina

Vojvodina silna na Kupu Olimpije u Beogradu!

Čak osam medalja naših takmičara!

Još jedan sjajan vikend je iza nas. Naši mladi takmičari su osvojili osam medalja na Kupu Olimpije u Beogradu i tako potvrdili ono što se već dugo u srpskom mačevanju naslućuje – da mladi takmičari MK Vojvodina napreduju najbrže.

U disciplini mač po ko zna koji put nije bilo iznenađenja. Naš aktuelni pionirski šampion Marko Dožaj ponovo je bio neumoljiv i svom zlatnom četvorogodišnjem nizu dodao još jedan osvojen turnir. Ponovo bez poraza, ovog puta je za protivnika u finalu imao, takođe člana MK Vojvodina, Stefana Milivojčeva. Iako Markova pobeda u finalu nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, želimo da naglasimo da je ovo i ogroman Stefanov uspeh, s obzirom na njegov kratak takmičarski staž. Treba pomenuti da je ovo druga uzastopna Stefanova medalja sa najjačih domaćih turnira, pa ako ovom "našem finalu" dodamo da je Marko uzeo i bronzu u starijoj kadetskoj starosnoj grupi, a Tamara Dmitrović - bronzu u ženskoj konkurenciji, postaje jasno da svi mačisti beleže takmičarski rast pod trenerskom palicom Raška Mićića.

Šta tek reći onda za floretaše, koji su, iako treniraju duplo kraće, praktično već uhvatili priključak sa najboljim srpskim takmičarima. Ovaj turnir je definitivno potvrdio njihov evidentan napredak, za koji je svakako najzaslužnija Elena Stojanović, njihov trener. Naime, njeni mladi takmičari – Nikola Milivojev (u grupi do 14 godina) i Mateja Ruski (u grupi do 12 godina) su već sazreli za finale, osvojivši srebrne medalje, a kako su na čitavom turniru mačevali, jasno je da to svakako nije njihov krajnji domet. Isto to važi i za Strahinju Kureševića (mlađa grupa) i Milana Ćurčića (starija grupa), koji su uzeli bronzane medalje. Kada tome dodamo i druge naše takmičare: Aleksu Jovanovića (mač – pioniri), Lenu Lončar (floret – pioniri) i Jelenu Ćurčić (floret – kadeti), kojima je falila samo jedna pobeda do medalje – možemo jedino zaključiti da vreme mladih takmičara Mačevalačkog kluba Vojvodina očigledno tek dolazi.

Uprava kluba čestita trenerskom i takmičarskom kadru na sjajnim uspesima, uz želju da se isti nastave i uvećaju!

130204 1

130204 2

130204 3