Mačevalački klub Vojvodina

Marko Dožaj osvojio i Skoplje!

Naš najbolji mladi takmičar, Marko Dožaj, osvojio je proteklog vikenda još jedan internacionalni turnir. Ovoga puta, u pitanju je tradicionalni Trofej Solidarnosti u Skoplju, u pionirskoj konkurenciji. Marko je na već prepoznatljiv način u potpunosti dominirao na ovom turniru.

Sa svim pobedama u grupi, Marko je bez većih problema i veoma ubedljivo došao do završnice turnira, da bi na kraju potpuno suvereno i osvojio ovaj turnir. U polufinalu je bilo 15:4, a u finalu 15:5. Inače, Marko je u Skoplju nastupio i u starijoj kadetskoj starosnoj grupi, gde je još jednom potvrdio svoj kvalitet osvojivši bronzanu medalju u konkurenciji mnogo iskusnijih takmičara.

Ovim uspehom, Marko je ovu sezonu završio upravo onako kako je i započeo i kako nas je u prethodne tri godine navikao – zlatnom medaljom. Naime, Marko je ove sezone osvojio Kup Pobednika (Beograd), Bic Kup (Zrenjanin), Prvenstvo Srbije za pionire, a sada i Trofej Solidarnosti u Skoplju.

Budući da je najbolji mladi takmičar Srbije i naredne sezone pionir, sigurni smo da ga očekuje još puno ovakvih uspeha, ali i nastupa u starijim takmičarskim grupama s obzirom na njegovu višegodišnju dominaciju u pionirskoj konkurenciji i da će ovo na kraju rezultirati jednom sjajnom mačevalačkom karijerom i nekim velikim internacionalnim uspehom u budućnosti.

Čestitamo!

120611 1

120611 2