Mačevalački klub Vojvodina

Fantastični Marko Dožaj i još jedna titula za Vojvodinu!

Prethodnog vikenda, MK “Vojvodina” se okitila još jednom titulom državnog prvaka. Ovoga puta, u pitanju je najmlađi, pionirski uzrast. Naime, na Prvenstvu Srbije za pionire i kadete, održanom u Zrenjaninu, naš Marko Dožaj je još jednom potvrdio svoju dominaciju u disciplini – muški mač i tako nastavio neverovatnu seriju od pune tri godine bez poraza u domaćoj konkurenciji.

Kao i do sada, na mnogim turnirima, Marko je i na državnom prvenstvu bio suveren u grupi, u kojoj je primio samo dva tuša, što dovoljno govori o njegovoj superiornosti. Potom je veoma lako došao do polufinala, gde je, opet, više nego ubedljivo savladao Petrovića iz beogradskog “Silnog” – 15:5. U drugom polufinalu, „Vojvodina“ je, takođe, imala predstavnika, Nikolu Milivojeva, koji je posle odlično odrađene grupe, bez većih problema došao do polufinala, u kome je, ipak zaustavljen, osvojivši bronzanu medalju.  
Za razliku od prethodnih finala, koje je uvek ubedljivo dobijao, Marko Dožaj je ovoga puta za protivnika imao veoma motivisanog Nikolića (MK “Silni”, Beograd). U jednom trenutku finalne borbe, naš neporaženi šampion je čak gubio i sa 7:1, da bi u finišu meča sustigao svog oponenta na 12:12 i na kraju ovog dramatičnog finala, koje je privuklo veliku pažnju prisutnih, ipak trijumfovao sa 15:13. Na taj način, Marko je i zvanično, kao državni šampion, potvrdio ono što svi u srpskom mačevanju već znaju: da se radi o najboljem mladom takmičaru Srbije. Čestitamo!

Treba još pomenuti da je na istom turniru naša takmičarka u disciplini – ženski mač, Tea Bulatović, osvojila – kao i Nikola u muškom maču – bronzanu medalju, dok su i svi ostali naši takmičari imali šansu da dođu do medalje, budući da je čak još sedmoro njih zabeležilo plasman u osam najboljih i falila im je još samo jedna pobeda do polufinala i medalje. Činjenica da su mnogi od njih tek godinu dana u mačevalačkom sportu, dovoljno govori o kvalitetu rada u našem klubu. Sigurni smo da je ovo početak sjajnih mačevalačkih karijera naših mladih takmičara. 


120514 1