Mačevalački klub Vojvodina

Romani još jedno zlato, Raši ponovo srebro!

Prethodnog vikenda su naši takmičari još jednom potvrdili svoj takmičarski kvalitet i mačevalačko umeće. Naime, na tradicionalnom internacionalnom Trofeju Novog Sada za seniore, naši takmičari Romana Caran i Raško Mićić su zabeležili sjajne rezultate i najavili odličnu formu pred seniorsko Prvenstvo Srbije.

Romana je nakon svih pobeda u grupi, direktno se plasiravši u osam najboljih, u borbi za medalju savladala juniorsku šampionku države Katarinu Drašković (MK Silni, Beograd) sa 15:9, da bi u polufinalnom okršaju sa starom rivalkom Smiljkom Rodić (MK Silni, Beograd), aktuelnom seniorskom šampionkom države, ostvarila sjajnu pobedu – 15:11. Ovo posebno raduje pred senirsko Prvenstvo Srbije, a s obzirom da je na prethodna dva domaća turnira Romana gubila od Smiljke oba puta sa 15:14. U finalu, Romana je bila bolja od reprezentativke beogradske “Crvene zvezde” Aleksandre Jevremović sa 15:13. Tako je Romana svom zlatnom nizu i osvojenim turnirima u Zagrebu i Koperu, dodala i zlato na poslednjem turniru u Srbiji pred državno prvenstvo. Čestitamo!

U muškoj konkurenciji, naš trener i takmičar Raško Mićić, nakon uspeha na prethodnom domaćem turniru, takođe je nastavio da podiže formu pred seniorsko prvenstvo. On je nakon četiri pobede i jednog poraza u grupi, u najboljih 16 ubedljivo savladao Filipa Nadaškog (MK Soko, Novi Sad) 15:6, zatim u neizvesnom meču Marka Miloševića (MK Soko, Novi Sad) 13:12, da bi u polufinalu bio bolji od iskusnog Zoran Krejovića (MK Železničar, Beograd) sa 15:9. U finalu je od njega bio bolji veliki šampion Danilo Nikolić (MK Silni, Beograd), koji je tako po sedmi put osvojio Trofej Novog Sada i na taj način postavio rekord koji će teško biti prevaziđen.

Sve ovo najavljuje izuzetno zanimljivo Prvenstvo Srbije, na kome će takmičari novosadske “Vojvodine” prirodno igrati veoma bitnu ulogu.

120507 2