Mačevalački klub Vojvodina

Tako se to radi!

Prethodnog vikenda naš trener u disciplini mač Raško Mićić, nastupio je, ovoga puta u ulozi takmičara, na najpoznatijem i najstarijem srpskom seniorskom mačevalačkom turniru – Kup Železničara, u Beogradu i tom prilikom osvojio srebrnu medalju, što dovoljno govori o njegovom mačevalačkom umeću i iskustvu, ukoliko se zna da on kao trener nema vremena sam da trenira i priprema se za turnire kao takmičar. Svojim nastupom, popularni Raša je pokazao znatno mlađim srpskim takmičarima koji imaju neuporedivo više treninga u nogama, da moraju bolje i više da treniraju ukoliko žele istu ili bolju takmičarsku karijeru od njegove.

Naime, Raša je posle sjajno odrađene grupe u kojoj je imao sve pobede, plasiravši se direktno u 16 najboljih, prvo savladao u osmini finala Đorđa Bajića (MK Železničar, Beograd) 15:9, zatim u četvrtfinalu Danila Santrača (MK Karađorđe, Pančevo) 13:10, da bi u polufinalu bio bolji od mlade nade srpskog mačevanja Filipa Stojanovića (MK Silni, Beograd) 12:11. U vojvođanskom finalu uspešniji je bio kondiciono spremniji i mlađi – sjajni mladi reprezentativac Srbije Ivan Bundalo (MK Omladinac, Zrenjanin) 15:10.

 Podsetimo, Raško Mićić je kao takmičar godinama bio redovan reprezentativac, jedan od dvojice najboljih srpskih mačista (uz Danila Nikolića, MK Silni, Beograd), standardni osvajač medalja na svim domaćim i regionalnim turnirima i šampion Balkana.

Čestitamo Rašo!

120423 1