Mačevalački klub Vojvodina

Naši pioniri ponovo uspešni

Marku po treći put zlato!

Prethodnog vikenda naši najmlađi takmičari su nastupili na tradicionalnom internacionalnom BIC Kupu u Zrenjaninu i ponovo ostvarili zapažene rezultate. Pre svih, treba pomenuti našeg najuspešnijeg pionira Marka Dožaja, koji je ovim turnirom započeo četvrtu godinu vladavine srpskim mačevanjem u najmlađoj konkurenciji. Naime, Marko pune tri godine nije izgubio meč u direktnim eliminacijama u svojoj konkurenciji, na teritoriji Srbije, što dovoljno govori o kvalitetu ovog mladog takmičara. I u Zrenjaninu je Marko na superioran način došao do zlata. Padali su njegovi rivali jedan za drugim, da bi u polufinalu i finalu Marko bio bolji od takmičara beogradskog “Silnog” Petrovića i Nikolića (finale 15:8). Time je naš takmičar potvrdio svoju apsolutnu dominaciju, kada je reč o disciplini – pionirski muški mač. Inače, ovo je treći put za redom da Marko trijumfuje na ovom turniru.

Ono što je poseban kuriozitet, jeste srebrna medalja naše takmičarke Jelene Ćurčić u disciplini – floret. Naime, na nekoliko prethodnih turnira, naši najmlađi floretaši, su najavili svojim borbama mogućnost da se već u prvoj godini svoga treniranja umešaju u borbu za medalje sa mnogo iskusnijim takmičarima. Na ovom turniru, to se konačno i potvrdilo. Sjajnim mačevanjem, naša Jelena je nakon direktnih eliminacija, u četvrtfinalu pobedila klupsku drugaricu Lenu Lončar, da bi u polufinalu bila ubedljivo bolja od mnogo iskusnije takmičarke beogradske “Crvene zvezde” Tamare Cvijović (15:8). Na kraju, u finalu, Jelena je izgubila od iskusne Ive Mitrić (“Omladinac”, Zrenjanin). Evidentni i ubrzani napredak naših floretaša, od kad su krenuli sa intenzivnim nastupima po turnirima, veoma je zapažen od strane srpske i regionalne mačevalačke javnosti. Razume se, takav napredak ne bi bio moguć bez našeg ruskog trenera Elene Stojanović.

Od preostalih takmičara, treba pomenuti još i nastup naše Tamare Dmitrović, koja je u disciplini – ženski pionirski mač, osvojila bronzanu medalju.

120409 2

120409 1

120409 3