Mačevalački klub Vojvodina

Uncategorised

XIV Trofej Novog Sada

    Kao i prethodnih 13 godina, prvog vikenda maja je održan tradicionalni internacionalni turnir XIV Trofej Novog Sada, u organizaciji Mačevalačkog kluba „Vojvodina“.
    Na takmičenju su učestvovali gosti iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Makedonije, kao i iz većine srpskih klubova.
    Na takmičenju je učestvovalo oko 200 mačevalaca u 36 različitih kategorija. Bila su zastupljena sva tri oružja – floret, mač, sablja – za muškarce i za žene. Što se tiče uzrasnih kategorija, mačevaoci su nastupali u sledećim: pioniri A, B i C, kadeti, seniori i veterani.

 

    Mačevaoci MK Vojvodina su postigli sjajne rezultate! Nastupilo je ukupno 20 mačevalaca iz „Vojvodine“, neki i u više disciplina i kategorija. Najviše se istakla Sonja Stojanović koja je osvojila dva zlata i bronzu, u 3 različite discipline i kategorije. Zatim Mateja Ruski, koji je osvojio srebro i bronzu u kadetskoj i seniorskoj konkurenciji u floretu. Olivera Stefanović se okitila bronzom, dok je mlađa sestra, Sofija osvojila sve tri medalje u tri različite kategorije. Zlato je osvojila i mlada Lana Nikšić, u kategoriji pioniri C, pobedivši klupsku drugaricu Isidoru Doroški, koja se nakon ove borbe okitila srebrom. U disciplini mač pioniri C je MK „Vojvodina“ takođe odnela srebro u muškoj konkurenciji i bronzu u ženskoj od strane Stevana Mandića i Nine Čurić.
    Pored istaknutih nosilaca medalja, ostali članovi „Vojvodine“ su privukli pažnju prisutih i imali odlične nastupe. Nekima od najmađih članova je ovo bilo prvo takmičenje, tako da ne sumnjamo da ih vrhunski rezultati i medalje tek očekuju. Ipak, najveće zadovoljstvo nam je pružilo što su naši takmičari je još jednom pokazali timski duh i dali primer klupskog drugarstva podržavajući i navijajući jedni za druge!
    Ana Sel, najbolja mačevalka MK „Vojvodina“ zbog zdravstvenih problema nije učestvovala na Trofeju, ali njeni nastupi tek predstoje, kako na Državnom prvenstvu, tako i na Evropskom seniorskom šampionatu i Mediteranskom šampionatu, u junu, čime će zatvoriti sezonu.
    Trofej Novog Sada je i ove godine protekao u najboljem redu, a takmičari, treneri i publika su se dva dana družili, mačevali i razmenjivali iskustva.
    Zadovoljstvo zbog uspešno organizovanog još jednog u nizu Trofeja Novog Sada i očuvanja tradicije je ogromno, pa jedva čekamo sledeću priliku da budemo domaćini. Naši takmičari se vraćaju u salu, kako bi se spremali za predstojeće Državno prvenstvo i predstavljali „Vošu“ u najboljem svetlu!

 

Rezultati mačevalaca iz Mačevalačkog kluba „Vojvodina“

Sonja Stojanović
               - floret žene pioniri A - 1. mesto

               - mač žene kadeti – 1. mesto

               - sablja pioniri A – 3. mesto

Olivera Stefanović
               - floret žene seniori – 3. mesto

               - floret žene kadeti – 3. mesto
Sofija Stefanović
               - mač pioniri B - 1. mesto

               - floret pioniri B - 2. mesto

               - floret pioniri A - 3. mesto

Mateja Ruski
               - floret kadeti – 2. mesto

               - floret seniori – 3. mesto
Lana Nikšić
               - mač pioniri C – 1. mesto
Isidora Doroški
               - mač pioniri C – 2. mesto
Stevan Mandić
               - mač pioniri C – 2. mesto

               - mač pioniri B – 7. mesto
Nina Čurić
               - mač pioniri C – 3. mesto
Sašo Ristoski
               - mač veterani – 3. mesto
Miloš Hrgović
               - sablja kadeti – 7. mesto

               - floret kadeti – 6. mesto
Marko Tenji
               - mač pioniri B – 6. mesto
Gavrilo Živković
               - mač pioniri A- 5. mesto

               - mač kadeti – 8. mesto
Dušan Jerić
               - floret pioniri A – 7. mesto
Danijela Peković
               - mač pioniri B – 7. mesto
Dunja Lazarev
               - mač pioniri B – 8. mesto
Bogdan Šumić
               - mač veterani – 9. mesto
Marina Petković
               - floret pioniri B – 16. mesto
Milica Jarić
               - floret pioniri B – 9. mesto

 

 

XIV Trofej Novog Sada

Mačevalački klub „Vojvodina” i Uprava za sport Grada Novog Sada imaju zadovoljstvo da Vas i ove godine pozovu na tradicionalni turnir XIV Trofej Novog Sada

Download Pozivno pismo 2018

Fencing club “Vojvodina” and Sport Department of City of Novi Sad Have the pleasure to invite you to XIV Trophy of Novi Sad

 

Download Invitation letter 2018

Uskršnji turnir u Zrenjaninu – trostruko zlatan za „Vojvodinu“

    Nakon što su juniori Mateja Ruski i Veljko Ćuk, poslednjeg dana Evropskog prvenstva u Sočiju, u ekipi sa Petrom Janićijevićem (MK „Silni“) osvojili 10. mesto, lepi rezultati su nas sačekali i u Zrenjaninu od strane najmlađih takmičara. Na Uskršnjem turniru, članovi kluba „Vojvodina“ su osvojili 6 medalja, od toga 3 zlatne!

    U kategoriji ženski floret pionirke situacija je bila vrlo uzbudljiva. Sonja Stojanović je još jednom pokazala izvanredan kvalitet i talenat, te je nakon tromesečnog oporavka od povrede osvojila turnir na kom, naizgled, nije imala ozbiljnu konkurenciju. U finalu takmičenja u kategoriji pioniri A, savladala je klupsku prijateljicu Sofiju Stefanović. Stefanovićeva je, osim drugog mesta u višoj kategoriji, osvojila najsjajnije odličje u kategoriji pioniri B, kojoj po uzrastu i pripada. Sofija je na putu do finala u svojoj kategoriji savladala klupske drugarice. U borbi za medalju savladala je Milicu Jarić, koja je na kraju zauzela 8. mesto, i Marinu Petković koja je osvojila bronzanu medalju.

    Nakon izvanrednih devojaka, nisu nas razočarali ni momci. Gavrilo Živković, osvojio je 1. mesto u kategoriji pionira A u maču. Ovo je njegovo prvo odličje, ali i sjajno zagrevanje za Državno prvenstvo koje ga očekuje u maju. U istoj kategoriji je Dušan Jerić zauzeo 3. mesto i osvojio bronzanu medalju.

    Ne možemo da ne spomenemo najmlađe borce iz MK „Vojvodina“ koji su učestvovali na ovom turniru. Danijela Peković, Dunja Lazarev i Georgi Perlin su ovaj put ostali bez medalja, ali su se hrabro borili i svojim nastupima oduševili sve prisutne. Čestitamo našim mačevaocima na rezultatima i odličnim borbama, podržavamo ih u daljem radu i pratimo na takmičenjima.

 

viber image.jpgviber imagerr.jpggftfg.jpgfjg.jpgutft.jpg

 

 

MK „Vojvodina“ na Evropskom prvenstvu u Rusiji

    Može se reći da je ekipa Mačevalačkog kluba „Vojvodina“ imala vrlo aktivan mesec iza sebe. Naime, na proteklom Evropskom prvenstvu za kadete i juniore, koje je održano u Sočiju (Rusija), u periodu od 02.03. - 11.03.2018. godine, nastupili su srpski reprezentativci, pa tako i članovi našeg Kluba.

    U disciplini floret za muškarce, Srbiju su, iz MK „Vojvodina“, predstavljali Veljko Ćuk i Mateja Ruski. Veljko Ćuk je, prilikom individualnog nastupa uspeo da se probije kroz jake protivnike u grupi i uđe u kategoriju 64 najbolja takmičara. U borbi za 32 najbolja takmičara Ćuk je uspešno savladao Portugalca Jose Charreu, rezultatom 15:9. Nakon toga, u borbi za ulazak u top 16, je izgubio od Francuza Ediri, vrlo ubedljivim rezultatom 15:3. Ovim nizom borbi, Veljko Ćuk je sebi i Srbiji doneo 25. mesto na Prvenstvu Evrope u juniorskoj konkurenciji.

    Njegov klupski prijatelj, mladi Mateja Ruski, se oprobao u obe kategorije. Naime, on je nastupio i u kadetskoj i u juniorskoj konkurenciji. Iako je pokazao upornost i borbenost, to nažalost nije bilo dovoljno da se izbori sa jakom konkurencijom u grupi, kako u kadetskoj, tako i u juniorskoj. Ćuk, Ruski i treći član, iz MK „Silni“, Janićijević su najstupili kao tim poslednjeg dana Šampionata. Prva borba se vodila protiv reprezentacije Italije. Nakon poraza od 45:26, Ćuk, Ruski i Janićijević su zaređali dve pobede. Naime, prvo su porazili reprezentaciju Švedske, rezultatom 45:43, a zatim je pala i reprezentacija Danske (45:41). Dalji tok takmičenja je odveo naš tim na pistu broj 15 i borbu protiv Velike Britanije. Iskusniji i spremniji, Britanski tim je odneo pobedu, rezultatom 45:28. Ove dve pobede i dva poraza postavila su srpski floretaški tim na 10. mesto timskog Šampionata u juniorskoj konkurenciji. 

    Za Ćuka je sezona 2017/2018 prva u juniorima, dok je Ruski i dalje kadet. Čestitamo na postignutim rezultatima i držimo plačeve za naše mačevaoce kojima je sledeća stanica Svetsko prvenstvo za kadete i juniore u Veroni.

 

28698802_2152707888089031_6591557474411697572_o.jpg28871866_997378890409865_5709075459912761344_n.jpg

 

 

8. MESTO ZA STEFANOVIĆEVU U HODMEZOVASARHELY!

   U subotu 11. novembra, naša klupska drugarica Sofija Stefanović, je uzela učešće na tradicionalnom turniru za pionirke u Hódmezővásárhely u Mađarskoj.
   Ona je prvu rundu borbi u grupi, kojih je bilo 5, završila sa 4 pobede. Nakon toga je usledila druga runda borbi u grupi, gde je Sofija od 4 borbe pobedila u 3, što je dovelo na 7 mesto rang liste.
   Borbu za ulazak u prvih 16 takmičara, Sofija je završila pobedom nad Kekesi Dorom, rezultatom 10:4. Usledila je borba za ulazak u prvih 8, koju je mlada Stefanovićka takođe završila pobedom nad Bartus Claudiom, porazivši je rezultatom 10:7. Stefanovićeva je zaustavljena na korak od polufinala od strane Kollar Anne, izgubivši rezultatom 10:8. Na finalnoj rang listi Sofija je zauzela 8. mesto, od 27 učesnica.
   Čestitamo na zauzetom 8. mestu! Ovo je tek početak sezone i nadamo se da će mlada Stefanovićeva učestvovati na još dosta, kako stranih tako i domaćih, turnira i da će sa svojih pohoda doneti puno medalja!

 

Sportski pozdrav!

 

23627010_2938437106186896_48128584_o.jpg23585311_2938426059521334_2125376684_o.jpg

 

 

PIONIRI SE OKITILI MEDALJAMA!

    Drugi dan poslednjeg vikenda oktobra obradovali su nas i najmlađi takmičari „Vojvodine“ postignutim rezultatima na
Memorijalnom turniru „Miodrag Miša Pavićević“,u Leskovcu.
    Ovo takmičenje se odigralo u kategoriji pioniri A i B, u sva tri oružja, kao i u kategoriji seniora u disciplini sablja.
Sonja Stojanović je bila bez premca u sve tri discipline u kategoriji pioniri A! Ona je osvojila tri zlatne medalje,
nastupivši u disciplinama floret, što joj je primarno oružje, zatim mač i sablja.
Sofija Stefanović je pokazala izuzetan nastup u svojoj kategoriji – pioniri B, floret - kao i u maču, gde je u finalu
savladala klupsku drugaricu Dunju Lazarev, i okitila se najsjajnijim odličjem.
Ovom borbom je Dunja Lazarev osvojila srebro.
    Floretašica Marina Petković se nakon osvojenog trećeg mesta u floretu, oprobala i u sablji, gde je ostvarila isti rezultat.
Momci su, nažalost, imali manje sreće. Dušan Jerić je u kategoriji pioniri A u floretu izgubio za medalju rezultatom 15:13.
Naš klupski drugar Gavrilo Živković, kome je ovo tek drugi turnir, je nakon borbe u kojoj je vodio 6:2 izgubio od
Srbinovski Petra iz Makedonije, rezultatom 15:11.
Čestitamo drugarima i želimo im puno uspeha u predstojećoj sezoni!

Sportski pozdrav!

 

 

IMG-026f55ed03deb50bf8b3c0d80a94160a-V.jpgIMG-a4ffed6ea8cbf4eab8c182a23625ac4b-V.jpgIMG-cfaf52d1fa915ebc6381607f1dec2c48-V.jpgIMG-030443439b03eb1527693d3cfd9e01cc-V.jpgIMG-25fe79c60e6eb87036b1099ebafc24cd-V.jpg

ĆUK ZABLISTAO U POLJSKOJ

     Naime, u subotu 28. oktobra smo dobili lepe vesti iz Poljske. Naši takmičari, Veljko Ćuk i Mihaly Mero nastupili su na Svetskom kupu u Lesnu (Poljska) u disciplini floret, na kom je ukupno nastupilo 203 takmičara.
     Veljko je svoje takmičenje u grupnoj fazi odradio sa maksimalnim učinkom što ga je direktno plasirao u 128. Mero je nakon 2 pobede u kolu mačevao protiv Pallier Sebastiana, od koga je izgubio rezultatom 15:9, i time završio svoj nastup na ovom takmičenju.
     Veljko dalje nastavlja niz pobeda u kom je u borbi za 64 je bio bolji od Szemes Georga iz Mađarske pobedivši ga rezultatom 15:9. Sledeća borba protiv Španaca Breteau Ignacia se završila u Veljkovu korist sa rezultatom 15 na prema 10. Dalji niz pobeda ga je doveo do borbe sa Ediri Alexandrom od kog je u napetoj borbi, na samo korak od medalje, izgubio rezultatom 15:11.
     S obzirom na to da mu je ovo tek prva godina u juniorskoj konkurenciji, u nastavku ove sezone, kao i njegove dalje mačevalačke karijere očekujemo da će osvojiti veliki broj medalja. Nadamo se da je ovaj svetski kup odličan uvod za ovo što sledi!

Sportski pozdrav!

 

veljko uk_leszno.jpg

ANA SEL - NAJUSPEŠNIJA PREDSTAVNICA SRBIJE NA „TROFEJU BEOGRADA“

     Poslednji vikend septembra, u Sali hotela 'SLODES', u organizaciji Mačevalačkog saveza Srbije, obeležio je 63. satelit turnir - „Trofej Beograda“.

     Jedini predstavnik našeg kluba, Ana Sel, osvojila još jedan bod za seniorsku Svetsku rang listu.

     Naime, Ana je u grupnoj fazi takmičenja izmačevala pet pobeda i jedan poraz, čime je sebe postavila na 21. mesto table za direktne eliminacije. U borbi za ulazak u prvih 16 takmičarki sastala se sa dvanaestom na tabeli, predstavnicom Austrije - Engel Christianom. U prvi mah činilo se da se tu bliži kraj Aninom nastupu, ali je, tipično za nju, uspela da sa 13:9 preokrene borbu na 15:13 u svoju korist. Naredna protivnica bila je Szabo Reka, nekadašnja svetska i evropska prvakinja, poreklom iz Mađarske. Borba je sve vreme išla u Aninu korist, ali nije se ni svetski broj 1 lako predao. Borba je okončana rezultatom 15:12. Na samo korak od medalje, zaustavljena je od Rekine koleginice iz reprezentacije - Budai Dorine. Ana je poražena rezultatom 15:9 od vicešampionke „Trofeja“. Celokupan nastup mlade Sel je postavio na 8. mesto ovog satelit turnira.

     Čestitamo joj na ovom uspehu i nadamo se da njeni rezultati, u tek započetoj karijeri seniorke, tek slede.

Sportski pozdrav!

Drugi međunarodni ,,Čivija kup” u Šabcu

     U okviru šabačke manifestacije ,,Čivijada", već drugu godinu za redom Mačevalački klub ,,Cerski junaci - 1914" organizuje ,,ČIVIJA KUP". Ovaj turnir obuhvata kategorije pionira, seniora i veterana, kao i discipline mač i floret.
     ,,Čivija kup" je održan proteklog vikenda i mačevaoci kluba ,,Vojvodina" nisu prošli nezapaženo!
     Naime, Sofija Stefanović je još jednom opravdala svoju titulu državne šampionke u pionirskoj B kategoriji. Ona je osvojila
prvo mesto u disciplini floret u B kategoriji, kao i drugo mesto u A kategoriji pionirki. Sofiju je u tesnoj borbi u finalu
savladala klupska drugarica Sonja Stojanović, koja je u ovoj kategoriji osvojila zlato.
     Mlada Dunja Lazarev se izborila za 2. mesto u kategoriji B pionirke, oružje - mač. Noviji član naše družine, Georgi Perlin,
na svom prvom takmičenju nastupao je u kategoriji C pionira u disciplini floret i osvojio je 3. mesto!
     Ana Sel, iskusna članica MK ,,Vojvodina", osvojila je bronzu na ovom takmičenju, izgubivši od Jane Grijak iz MK ,,Silni",
rezultatom 15:14.
     Čestitamo mačevaocima na osvojenim medaljama i želimo im puno uspeha u daljim takmičenjima.
     Sportski pozdrav!

 

 

 

 

 

 

 

IMG-593fdad799b866c1191c5c5e3c901ea9-V.jpgIMG-8f74e51074cc362a09ba9ec5f0f0d9c6-V.jpgIMG-426b74f76299e534b503a90ad783d880-V.jpgIMG-f04a456fe87ff39a22fe3fd98597a773-V.jpgIMG-b7ffe8ceb2ee8be807f4161536e7633a-V.jpg