Mačevalački klub Vojvodina

Održan deciji macevalacki kamp “Deliblatska pešcara 2008”

U organizaciji Macevalackog saveza Srbije i Macevalackog kluba „Omladinac“ (Zrenjanin), u periodu od 06. do 13. avgusta 2008. godine, održan je deciji macevalacki kamp “Deliblatska pešcara 2008”. Na ovom kampu ucestvovali su i najbolji mladi macevaoci iz Macevalackog kluba „Vojvodina“, u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji: Valentin Popovic, Albert Pinter, Brana Nenic, Isidora Beskorovajni, Teodora Jovanovic i Marko Dožaj i ostvarili zapažen ucinak, te na taj nacin najavili visoke rezultatske ambicije u predstojecoj sezoni.

 

Na ovim pripremama je ucestvovalo oko 40 najmladih macevalaca iz takmicarskog pogona macevalackih klubova iz Beograda, Novog Sada, Zrenjanina i Panceva, a celokupne pripreme su voditi naši eminentni strucnjaci: Veselko Dumitrov (tehnicki direktor reprezentacije Srbije i trener MK „Omladinca“, kao i gostujuci trener MK “Vojvodine”), Petar Medarevic (selektor macevalacke reprezentacije Srbije za muški floret – MK “Omladinac”), Ana Kovrlija (sudijski delegat MSS – MK „Omladinac“), Vasilije Milnovic (selektor macevalacke reprezentacije Srbije za ženski mac – MK “Vojvodina”) i Jovan Rajkovic (selektor macevalacke reprezentacije Srbije za ženski floret – MK „Crvena zvezda).

Ovaj kamp za najmlade macevaoce samo je bio uvod u sezonu koja zapocinje zvanicnim pripremama seniorske, juniorske i kadetske reprezentacije Srbije.

Na kraju priprema je održan trening turnir na kojem su takmicari MK „Vojvodina“ – Valentin Popovic, Albert Pinter i Isidora Beskorovajni zauzeli prva tri mesta u disciplini – mac (mešovito), dok je Marko Dožaj u konkurenciji mladjih pionira, u disciplini – floret, zauzeo trece mesto. Cestitamo i nadamo se slicnim uspesima i u zvanicnoj konkurenciji!